Nimb Brasserie – Copenhagen Dining Week

Nimb Brasserie – Copenhagen Dining Week

nimb brasserie

Vi er midt i Copenhagen Dining Week – ugen hvor man kan spise 3 retter for 200 kr. på flere af byens restauranter.

I mandags var Peter og jeg på Nimb Brasserie og gøre brug af vore madbillet fra Copenhagen Dining Week. Hele ugen kører Nimb Brasserie udelukkende med Dining Week gæster og således den samme 3-retters menu til hver aftens 2 seatings. Nimb Brasserie – som ligger i den smukke Nimb bygning ved Tivoli – er en stor restaurant og der var helt fyldt op mandag aften, da vi kom kl. 20.15.

nimb brasserie

Forretterne blev kørt samtidigt ved alle borde og kokkene stod koncentreret og anrettede den kolde forret (restauranterne er jo nødt til at tænke sig lidt om, når de skal servere samme ret til hele restauranten samtidigt – derfor er det smart at vælge en kold forret) ved de åbne køkkener i restauranten. Det så godt ud.

nimb brasserie

Da vi havde sat os kom der et lille fad med brød og rørt smør drysset med ristede hvedekerner og karse. Smørret var dejligt og salt – jeg synes altid smør smager bedst på restauranter – måske giver de det altid lige lidt ekstra salt? Lækkert, svampet brød med sprød skorpe.

nimb brasserie

Så kom forretten ind. Det var en torsketartart med dild og brøndkarse, dertil brændt, syltet agurk, torskerognsmayonnaise, rugbrødsdrys og syltede korianderfrø, der var blevet bløde, så man kunne tygge dem. En lækker og frisk forret med dejlige nordiske toner og fint i tråd med køkkenet ellers på Nimb Brasserie, hvor jeg har spist flere gange før.

Peter fik et glas fransk Sauvignon Blanc fra Gibault, der var lidt moderne og derfor havde lidt af Sauvignon Blanc’ens kattetis-smag, som jeg ikke bryder mig om. Den kan være meget fremtrædende i oversøiske vine, men var her mere moderat, omend den klart var til stede. Og så havde vinen en dejlig syre, som de oversøiske med kattetis ofte ikke har sammen med en fyldighed af eksotisk frugt. Jeg sippede artigt til min Pellegrino – en liter er nemlig inkluderet i prisen for madbilletten til alle restauranter i Copenhagen Dining Week.

I øvrigt fik Peter hylet en meget ung og nok nyudklækket tjener helt ud af den, da han begyndte at spørge til de 2 glasvine, man kunne få af hvidvine. Tjeneren skulle beskrive denne Sauvignon og fik sagt at den var både sød og tør, hvilket straks afslørede at han var på dybt vand. Peter forstod selvfølgelig ikke, hvordan den kunne være begge dele og spurgte, om det var fordi den havde noget Botrytis (ædel råd), hvilket jo var vildt fejt overfor den stakkels unge mand, der gik helt kold over at få smidt et vinnørde-ord i hovedet. Så Peter stoppede med spørgsmålene og fik pænt skænket sin vin og så taler vi ikke mere om det! Grunden til jeg tror tjeneren var nyudklækket er, at han til alting militant svarede JA TAK! som man gør det til sin køkkenchef – men ikke til kunderne. Mon ikke man har kaldt ekstra personale ind til denne travle uge på Nimb?

Vi havde også en anden og mere moden tjener, som havde helt styr på sagerne og ikke udviste nogen form for panik ved Peters spørgsmål, da vi kom til hovedretten og rødvinen.

nimb brasserie

Efter en behagelig og ikke for lang pause kom hovedretten – igen blev den serveret simultant til alle borde, så tjenerne piskede rundt. Braiseret svinebryst med en sødlig rodfrugtmos på bl.a. kålrabi, syltet og derefter grillet løg, brunede løg, flæskesvær og røget marv. En ret heftig ret, hvor jeg synes det blev lidt for meget med både det fede stykke svinebryst, marv OG flæskesvær, som i øvrigt var en kende seje i det. Det syrlige, søde løg gik dog godt til den fede grisesmag og det smagte godt det hele, men det blev bare lidt tungt. Men altså – ret godt sluppet for 200 kr. for 3 retter.

Peter smagte først et glas argentinsk Malbec (flinkt af tjeneren at lade ham smage, inden han besluttede sig) men valgte dog i stedet den franske Syrah fra Domaine Astruc, der var lidt kedelig og lidt for varm, men ok.

nimb brasserie

Desserten var en en pæn skive lakridsparfait med crumble og krystalliseret chokolade. Klatter af koncentreret pærepuré, pæreskum og dryp af rapsolie. Lakridsdesserter er ikke min yndlings, men denne fungerede nu ret godt. Parfaiten var dejligt intens og cremet uden en eneste iskrystal og lakrids og pære smager utroligt godt sammen. Dryppene af rapsolie forstod jeg ikke helt, men det giver selvfølgelig et vist nordisk præg og en fyldig fedme til retten.

Det var den middag – der var lidt fabriks-stemning over konceptet, fordi at retterne alle skulle køres samtidigt i en så stor restaurant. Jeg manglede lidt hygge-følelsen, man gerne vil have, når man spiser ude. I stedet blev alle gæster i et vist omfang til får, som skulle køres igennem maskineriet, og det er da lidt ærgerligt. Til gengæld slap man utroligt godt fra maden. Forretten var lækker og vellykket, og der var styr på detaljer som varme tallerkener ved hovedretten og kolde tallerkener til desserten. Pæne anretninger, brød, smør og vand og masser af tjenere, der var til at få fat i og gjorde deres bedste i den travle atmosfære, selv om det så ikke var helt godt nok for nogles vedkommende.

Middagen denne aften i forbindelse med Dining Week giver et godt billede af køkkenet på Nimb Brasserie, men ikke af stemning og service, som klart er bedre på en almindelig aften. I øvrigt vil jeg rose Nimbs toiletter. Hele husets toiletter er ganske og aldeles udsøgte – ja, grin bare, men det er noget jeg går op i. Hvor er det dejligt, at det hele er lækkert med Molton Brown produkter og rigtige frotté klude at tørre hænderne i samt flatterende belysning og gode spejle. Det er altså vigtigt for luksusfølelsen.

Læs også om min aften på Nimb Bar ‘n’ Grill.

 

Bonus info

Efter Dining Week lukker Nimb Brasserie ned i en periode for at foretage en større ombygning. Det store lokale, Balkonen, der ligger i forlængelse af Nimb Brasserie, bliver inkluderet i brasseriet og det hele får en totalt redecoration, så stemningen bliver mere intim og hyggelig og der kommer et bar-område forrest. Det skulle åbne igen, når Tivoli åbner op til foråret og jeg glæder mig til at se det.

 

4 Comments

Post A Comment

 • Tobias
  Posted at 23:40h, 19 februar Svar

  Hej Mira.
  Jeg vil bare sige at det er en stor fornøjelse at læse dine artikler. Om det er en anmeldelse, en opskrift eller en rejseberetning formår du altid at blande en saglig tone, sprudlende personlighed og en beundringsværdig kritisk forholdensigtil maden i en fantastisk cocktail. Og dine billeder er, som Frederik siger, fantastiske, hvilke er en af de ting der virkelig får din blog til at skille sig ud. Det er så dejligt når de flotte anretninger, som er resultatet af kokkenes hårde arbejde, bliver fremvist med respekt, og ikke med et dårligt smartphonebillede.
  Og det er sjovt med de toiletter der. Har selv arbejdet på en restaurant hvor chefen gik vanvittigt meget op i at toiletterne skulle se fantastiske ud, og vil give dig ret. Det er de små detaljer der tæller, når nu standarden på danske restauranter er så fandens høj for tiden.

  Den der parfait virker super lækker. Hvordan passede skummet til? Personligt ville jeg ikke dryppe olie til, hvis ikke for at addere lidt volumen til oplevelsen, som skulle bevirke en mæthedsfornemmelse. Så hellere lidt bær eller grape i en eller anden afart, som jeg syntes passer super til lakrids.

  Tobias

  • Mira Arkin
   Posted at 14:07h, 20 februar Svar

   Tusind tak for din utroligt søde kommentar – det varmer rigtig meget 🙂
   Pæreskummet gik rigtig godt til – det gav friskhed til retten.

 • Frederik Kreutzer
  Posted at 13:30h, 15 februar Svar

  Dejlig beskrivelse. Fantastiske billeder, som er et godt argument for at jeg bør købe nyt kamera snarest…
  Lejrskole følelsen med fælles servering oplevede jeg også på Dansk Vincenter i går aftes, men her fik de drejet det i en meget hyggelig retning.

  Hyg dig og fortsat god uge på restauranterne.

  Frederik

  • Mira Arkin
   Posted at 17:53h, 15 februar Svar

   Tak Frederik. Ser også ud til, at du har haft et par gode Dining Week aftener – synes især No. 1’s menu så lækker ud. Har spist der for et par år siden og var også glad.