Nimb Bar ‘n’ Grill – Anmeldelse: Steaks i storby-chikke omgivelser
Hele Nimb komplekset inde ved Tivoli er bare så gennemført lækkert. Jeg har spist på brasseriet og på Herman og jeg har drukket cocktails og champagne i baren på første sal, men først i lørdags fik jeg prøvet Nimb Bar ‘n’ Grill.
Mine forældre var på besøg, og det var deres treat til mig og Peter, på trods af at de allerede havde slavet for os hele dagen med praktiske projekter i vores lejligheden (vi bygger jo rede). Dejlige forældre.
Man går ind til Nimb Bar ‘n’ Grill fra Bernstorffsgade lige overfor Hovedbanegården. Restauranten er mørkt og lækkert indrettet med en flot bar med alle de rigtige slags spiritus – bl.a. en masse spændende tequila, som jeg glæder mig til at smage en gang, når jeg må drikke igen. Køkkenet er åbent, og de har rigtig god udsugning, så man ikke kan lugte os fra de stegende bøffer. Fliser på væggene giver et råt slagter-agtigt look, som blødes op af lækker intim belysning og sjove lysdetaljer under bl.a. baren og det høje lange bord i midten af lokalet, som vi sad ved. Der er også nogle hyggelige borde med sofabænke, og alle borde har ret fornuftig afstand imellem sig, så man kan snakke privat og/eller snave – alt efter hvad man er kommet efter :-).
Vi lagde ud med en flaske standard Veuve Clicquot champagne og fik serveret en lille amuse bouche i et mini-weck glas. Det var meget tjekket at de ventede med at servere Peters amuse – for han var lige på toilettet (virkelig lækre toiletter i øvrigt – det er de i hele Nimb bygningen). Desværre glemte de ham, da han kom tilbage, så vi måtte lige bede om at få hans amuse serveret efter vi andre grådigt havde kastet os over vores supersprøde friterede kroketter af trevlet svineskank med syrlig trøffelmayonnaise.
Efter vi havde bestilt og ventet noget tid, kom brødet, der var saftigt og lækkert med god smag fra de sprøde havregryn på toppen. Brødet kom med smør rørt med rygeost – en god kombo som vi indhalerede ret hurtigt.
Der gik lidt for lang tid før forretterne kom – vi ventede 45 minutter fra bestilling, men jeg tror det var fordi det pludselig væltede ind med folk, så hele restaurant blev fyldt, lige efter vi var ankommet. Det gjorde ikke rigtig noget, for vi havde jo vores bobler, og der var hyggeligt.
Min far, som havde arbejdet hårdt med at hænge reoler op hele dagen, valgte at gå helt amok i kød. Han startede med de ristede marvben med tynde skiver friteret hvidløg og grillet brød. Som jeg tidligere har skrevet, er marv altså virkelig sexet efter min mening. Jeg fik en hapser af min fars marv-anretning, og det var bare virkelig i orden. Hold kæft hvor smager marv bare rocker godt! Især når man er grovsulten. Ohhh. Det skal jeg totalt have næste gang. Min far var også svært tilfreds. Rigtig mandemad.
Peter fik ragout af kalvehale, som i følge menuen var med morkler, men som kom med kantareller. Dertil var der en skum af muligvis røget kartoffel og chips af lilla kartofler. Det smagte godt og Peter var glad, bortset fra at retten var næsten kold. Jeg tror den skulle have været lun, men den var serveret i en støbejernspande, som var iskold, og som nok har afkølet retten helt, inden den kom på bordet, hvilket var synd. Men udover denne lille fejl, var det en meget vellykket ret. Og en lille fin portion, da det var kraftige sager, og man jo helst skulle gemme plads til sin hovedret.
Min mor valgte de grillede kammuslinger, der var perfekt tilberedt med fine grillstriber og halvrå inden i. Dertil en cremet og luftig blomkålssuppe-ting med sprøde stykker Fanø skinke og bidder af kastanie.
Og jeg selv valgte de ristede jomfruhummerhaler med syltede løg, jordskokpuré og jorskokchips. De syrligt-søde løg gik godt til de bløde, fedmefulde jomfruhummere, som dog havde den der lidt ramme smag af hård stegning. Det er svært med skaldyr og hård ristning, synes jeg. Måske er mange glade for den hårdtristede smag, men jeg synes næsten den blev for overvældende her. Dog var retten alligvel velkomponeret i smag og tekstur og desuden rigtig pæn at se på. Og halerne var stadig bløde og saftige, trods den hårde stegning, hvilket er svært. Men jeg skulede altså hele tiden lidt til min fars marvben…
Min far klemte lige en ekstra forret med kød ind (inden hans bøf). Han kan nemlig aldrig modstå tartar, som på Nimb kan fås i både størrelse small, medium og large. Han fik en small, som alligevel ikke var helt lille. Tartaren var af kalv og tilsyneladende hakket med kniv, så der både var helt finthakket og lidt grovere stykker, som gav en god struktur i tartaren. Den var rørt med bl.a. cornichoner, løg og sprødt rugbrødscrumble og selvfølgelig serveret med en hel æggeblomme og salat med syltede perleløg. Igen var min far yderst tilfreds.
Vi fik alle bøf til hovedret. Her er det den danske cote de beouf på 600 g., som min far og mor delte. Peter og jeg fik begge 250 grams danske ribeyes. Alle bøfferne var perfekt stegt, som vi havde bestilt dem, og kom med et halvt grillet hvidløg, løgpuré og en koncentreret glace over kødet. Dertil hjemmerørt béarnaise og hjemmelavede fritter. Kødet var velsmagende og mørt, og der var enighed om, at cote de boeuf’en havde lidt mere smag end ribeyen – måske fordi den var stegt på benet. Alle bøffer havde lækker, karamelliseret stegeskorpe, og alle var meget lykkelige over deres kød, bortset fra at min jo var nødt til at være gennemstegt pga. mit ufødte barn. Når jeg har født, lover jeg dig for, at jeg skal ud og spise verdens største, røde bøf og bunde utrolige mængder rødvin!! Det der med gennemstegt kød og ingen alkohol, det holder altså ikke!
Til hovedretten drak de andre en 2007 Barolo fra Giacomo Grimaldi, som smagte så godt, at de købte to flasker. Især drengene var i ret godt humør sidst på aftenen.
Béarnaisen sad lige i skabet. Perfekt tilsmagning med syre, god luftighed og sammen med de super sprøde og helt perfekte fritter var det himlen. Fritterne havde skal på, hvilket jeg elsker.
Se lige, hvor selvtilfreds, jeg ser ud med en pomfrit i munden. Og det er altså ikke en overklam Barbra Streisand-agtig lang tommelfingernegl, jeg har, men et lysglimt fra et af de andre borde! Selv om jeg ofte hører, at jeg ligner Barbra, så har jeg altså ikke de der klamme lange negle – det kan man i øvrigt ikke, når man laver meget mad. Det være sagt, så ikke et ondt ord mere om Barbra.
En af bonuserne ved at være gravid og ikke drikke er for mit vedkommende, at jeg pludselig har fået meget mere lyst til dessert efter en middag. Tidligere ville jeg tit være lidt halvsnaldret på dette tidspunkt, men nu er jeg jo totalt ædru og derfor ofte lidt ekstra sukkerlysten, hvor jeg før ofte mest har haft lyst til en espresso efter en middag – til stor irritation for min veninde Trille, som ALTID har lyst til dessert og som hader folk, der helligt og tyndt siger nej tak til dessert. Hvilket også har været en god grund for mig at nøjes med espresso – bare for at drille hende :-).
Peter sprang på de friterede æblebåde – meget parfumerede og gode æbler vendt i noget rasp og friteret. Der var lidt smag af olie, men æblerne havde ellers en rigtig dejlig smag. Dertil rugbrødsis med dejlig maltsmag, smulder af småkager og kardemommepulver. En dejligt sammensat dessert.
Mine forældre var ved at kapitulere og delte derfor et stykke key lime pie med grillet marengs ovenpå. Super tasty, syrlig limecreme og grillet, blød marengs er jo altid godt.
Og jeg gik whole hog med chokolade fondanten, som jeg tidligere på aften kunne dufte fra naboborde, og som havde indlejret sig i min hjerne. Den kom i en støbejernsgryde af ikke alt for lille størrelse (faktisk var den dejligt stor) og var brændvarm og helt perfekt. Dyb, intens chokoladesmag, akkurat bagt uden på og cremet og syndig indvendigt. Bare mindet om duften får mig helt ud at svømme lige nu. Til fondanden var en skål med en kugle dejlig og relativt let vaniljeis, der lå på en letsaltet chokolade crumble. Totalt i orden dessert. Og dejligt klassisk efter en bøf med béarnaise.
Min far og Peter delte et glas portvin fra Burmester og et glas Coteaux du Layon fra Domaine Chupin i Loire – altså en hvid sag på Chenin Blanc med en rigtig god syre, der stod godt til især Peters æbledessert.
Bottom line
Nimb Bar ‘n’ Grill er tjekket og storby-lækker. Der er mere livligt end på f.eks. MASH, men det er meget samme klientel, der kommer på stedet. Derfor kan jeg ikke lade være med at sammenligne de to.
Prismæssigt ligger vi en anelse under niveauet på MASH. Der er færre udskæringer af kød at vælge imellem på Nimb, men der er til gengæld gjort mere ud af retterne, både på forretter og hovedretter. Forretterne på MASH er meget simple, mens de er en del mere avancerede på Nimb. Og så er jeg glad for, at man også har kælet lidt for hovedretterne f.eks. i form af glacen over kødet, det halve hvidløg og løgpuréen, samt at fritter og béarnaise er inkluderet i prisen – det er jo det tilbehør, de fleste vælger. På Nimb kan man desuden vælge ekstra tilbehør i samme prisklasse som konkurrerende MASH, så hvis man vil have grillede løg eller kartoffelmos til, så kan man selvfølgelig få det. Jeg var glad for, at køkkenet var god til alle retter – ikke kun til at stege bøffer. Forretter og desserter var alle lavet med opmærksomhed og sans for detalje og med omhu i forhold til tekstur, hvilket jeg synes er så vigtigt for en velkomponeret ret.
Indretningen er lækker på Nimb Bar ‘n Grill. Rummet er åbent, og det giver en hyggelig og livlig stemning. Betjeningen var opmærksom og frisk (lige bortset fra kikseren i starten med ventetid og Peters forsinkede amuse), og det er cool, at der er en bar, hvor man kan få ordentlige cocktails. Det hører sig til på en steakrestaurant, og det er hvad Nimb Bar ‘n’ Grill først og fremmest er, selv om der altså også er et fint udvalg af fisk og skaldyr på kortet – f.eks. østers, hele og halve hummere og to fiskehovedretter, som begge så yderst lækre ud.
Som et af få steder i København har køkkenet sent åbent i weekenden – du kan få en bøf helt til kl. 01 herinde, og det tiltrækker efter sigende en del kendisser, så hvis du vil spotte Nick og Jay og Medina, så book et sent bord.
Nimb Bar ‘n’ Grill
Bernstorffsgade 5
1577 København K
Booking online
Camilla
Posted at 11:25h, 12 majVar på Nimb Bar’n’ Grill igår fredag. Jeg må konkludere at din anmeldelse er korrekt.
Vi fik alle lækkert mad (minus pomfritterne som var stegt for meget! Øv!)
Betjeningen var derimod ikke at råbe hurra for. Det gik alt for langsomt og de tjenere der var der, var på ingen måde opmærksomme på os og om vi manglede noget. Det skal måske nævnes at til forskel fra din aften, så havde de ikke mange gæster. En i selskabet fik forkert hovedret, og bemærkningen var fra tjeneren- kan du ikke bare tage denne i stedet! hmm… måske var hun ny.
Alt i alt var det en ok oplevelse, god vin og god mad.
Troels Krøier
Posted at 18:22h, 08 februarIkke ét ord om servicen :- ?
Mira Arkin
Posted at 21:03h, 08 februarDet er der da.
Troels Krøier
Posted at 23:28h, 08 februarArh, opmærksom og frisk.. say no more.. 🙂
Mira Arkin
Posted at 09:18h, 09 februar🙂