Nemme kartofler med ramsløgpesto

Nemme kartofler med ramsløgpesto

ramsløg pesto

Denne måde at servere kartofler på benytter jeg tit, når jeg laver kartofler til gæster. De kogte kartofler vendes med en pesto eller anden krydret olie, og på den måde slipper jeg for at tænke på sovs. Dermed bliver din gæstemad langt mere simpel, og så er det også dejligt sommerligt bare at vende kartoflerne med noget pesto eller andet i den stil.

Det er stadig sæson for ramsløg, og sidst vi havde gæster lavede jeg en slags ramsløgpesto uden nødder, som jeg vendte kartoflerne i. De smukke grønne kartofler var populære hos alle – også hos de børn, der var med.

Det har været en travl uge for mig, så nu vil jeg daffe ned i den lokale indvandrer-grønthandler efter nogle grøntsager til aftensmaden og ellers holde fri for i dag. I morgen står den på besøg hos frisøren, for på tirsdag tager jeg til Cannes Festival, hvor jeg skal se på, hvad de kendte får at spise i løbet af festivalen. Det bliver også til en tur på den røde løber for mig, så I kan vel nok forstå, at jeg er nødt til at blive klippet! Mere om den spændende Cannes tur senere.

 

ramsløg pesto

 

Kartofler med ramsløgpesto

Til 4 personer

100 g ramsløg eller en stor håndfuld
½ dl olivenolie
50 g hård ost – jeg brugte den svenske ost, präst, men du kan også bruge grana eller parmesan
saft fra ½ citron
½ tsk salt
2 spsk. vand
1-1½ kg kartofler – kogte i godt saltet vand

1 Skyl og tør ramsløgene og kom dem i en blender eller food processor (jeg bruger sådan en mini processor, som hører til min stavblender) sammen med salt, olie og vand. Skær osten i tern og kom ved sammen med halvdelen af citronsaften. Blend det hele sammen og smag til. Kom evt. mere citronsaft i. Hvis pestoen er for tyk kan du fortynde med lidt mere vand eller olie.

2 Vend nykogte eller kolde kartofler i pestoen og server sammen med kød eller fisk.

 

Tip
Hvis der er kartofler til overs, så gem dem til i morgen. De er lækre på en kartoffelmad med mayonnaise og lidt rødløg, eller som fyld i en salat.
Du kan også prøve med andre pestoer til dine kartofler. I supermarkedet kan du f.eks. købe rød peberpesto, som smager rigtig godt.  Og den klassiske basilikumpesto smager selvfølgelig også dejligt til kartoflerne, men den smager altså bedst hjemmelavet og ikke fra glas.

 

Se også mine opskrifter på ramsløgpesto med valnødder og guacamole med ramsløg.

5 Comments

Post A Comment

 • Marie-Louise
  Posted at 14:00h, 17 juli Svar

  Kan du foreslå en anden ingrediens i stedet for ramsløg?

  Jeg har prøvet retten med ramsløg, det smagte godt, tak.
  Men i en travl hverdag har jeg ikke altid tid til at gå på jagt efter ramsløg.
  .

  • Mira Arkin
   Posted at 14:37h, 17 juli Svar

   Du kan bare bruge purløg i stedet. Det har den samme løgsmag som ramsløg.

 • Chris Tonnesen
  Posted at 10:25h, 16 maj Svar

  Nu bliver jeg jo nød til at spørge, hvor i København kan man finde Ramsløg? Gerne indenfor cykelafstand. Jeg har hørt at snakken i krogene om at man kan i Søndermarken? 🙂

  • Mira Arkin
   Posted at 08:24h, 16 maj Svar

   Det er nemlig rigtigt. Men dem her fik jeg af en sød nabo og ellers gror de også i Irma 🙂

 • Eva-Andrea
  Posted at 00:41h, 16 maj Svar

  Ramsløg er et skønt krydderi! Jeg har længe tænkt over hvordan man kunne bruge det, så tak for en god opskrift.

  Eva-Andrea fra madoghave.blogspot.com