Nem spaghetti med artiskok-tomatsauce
Jeg var til en dejlig italianofrokost på Famo Metro for nylig, hvor jeg bl.a. prøvesmagte forskellige slags parmesan for at have fokus på, hvor stor forskel der er på parmesanoste i forhold til type og lagringstid. En god parmesan er lagret 12-24 måneder, men helst ikke mere. Ostene må kun produceres i særlige områder i Italien og skal leve op til forskellige andre kvalitetskrav for at få det eftertragtede Parmigiano Reggiano stempel. I forhold til en grana er Parmesan meget sødere og nøddeagtigt rund i smagen. Ikke at grana er en dårlig ost – den er bare anderledes og smager helt forskelligt og langt mere syrligt, så den kan noget andet.
Jeg kom hjem med et stort stykke virkelig dejlig 24 måneders parmesan og var selvfølgelig nødt til at lave en pastaret til aftensmaden. Det blev en simpel (sådan er det ofte bedst med pasta) ret med en tomatsauce, som fik lov at koge ind og så et glas marinerede artiskokhjerter. Totalt mums!
Spaghetti med artiskok-tomatsauce
4 personer
400 g spaghetti (jeg bruger for det meste Rummo eller De Cecco)
2 fed hvidløg (for tiden bruger jeg kun friske hvidløg)
2 spsk olivenolie
700 g polpa di pomodoro (svarer til en flaske)
1 tsk sukker
180 g artiskokhjerter i olie
salt og sort peber
parmesan ost
1. Hak hvidløg fint. Varm olien i en gryde og svits hvidløget ved middel varme uden at det tager farve. Tilsæt tomater og lad tomatsaucen stå og simre og koge ind i mindst 30 min. Smag til med sukker.
2. Kog pastaen al dente i godt med saltet vand. Inden du sigter vandet fra, gemmes en kop af det stivelsesholdige pastavand. Hæld olien fra artiskokkerne og steg dem i panden. Hæld derefter tomatsaucen over i panden og kog det sammen et par minutter. Smag saucen til for salt, peber og evt. mere sukker.
3. Sigt vandet fra pastaen og kom pastaen direkte over i panden med sauce. Vend det sammen og spæd til med lidt af pastakogevandet for at løsne op i pastaen. Server med masser af revet parmesan.
Tine
Posted at 11:06h, 07 juliPerfekt! Lige den opskrift som jeg leder efter. Så er min aftensmad til i aften klaret 🙂