Nem sommertærte med courgette, gedeost og parmaskinke
Sidste år lavede jeg denne opskrift til et midsommertema i Alt for Damerne. Ja, jeg ved godt der ikke er meget sommer at komme efter lige for tiden, men opskriften her er både nem, sommerlig og super lækker. Den gør sig godt som en let aftensmad, som hapser sammen med et glas hvidvin eller på en picnic. Tager du den med dig på picnic, så vent med at komme parmaskinke, mynte og citron på til sidste øjeblik – altså on location.
Sommertærte med gedeost, courgette og parmaskinke
1 halv portion pizzadej eller 1 færdiglavet rulle rå pizzadej
150 g smørbar gedeost (eller flødeost, hvis du ikke er vild med gedeost)
125 g frisk mozzarella
1 courgette
100 g parmaskinke
revet skal af ½ øko citron
1 håndfuld mynteblade
olivenolie
salt og sort peber
1. Varm ovnen op til 250 gr. Rul pizzadejen ud på en bageplade med bagepapir. Smør gedeosten ud over og fordel mozzarellaen på.
2. Skær courgetten i tynde skiver og kom dem over osten. Krydr med salt og peber og dryp med lidt olivenolie. Bag tærten i ovnen i ca. 20 min.
3. Server tærten med parmaskinke, mynteblade og revet citronskal. Og husk at drikke kold hvidvin til!
LoquaciousLily
Posted at 12:17h, 10 juniDen ser rigtig god ud! Og smart detalje at bruge pizzadej, for det kan nogle gange være en udfordring at få en hjemmelavet tærtedej til at blive sprød, på trods af forbagning og gaffelprikkerier 🙂
Mikkel
Posted at 12:41h, 08 juniDet ser alt alt for lækker ud Mira! 🙂 Enkelt og godt – så er pizza måske noget af det mest lækre man kan få!