Nektarinkage

Nektarinkage

Ja, der er meget smør i denne kage, men husk at det ikke er så meget, når det kommer til stykket – man spiser jo (forhåbentlig) ikke hele kagen selv.
Jeg serverede denne kage, da der var forældre-møder-kærestens-forældre-dag. Det gik rigtig godt, og jeg er sikker på, at kagen var en medvirkende faktor!
Kagen smager også skønt med andre slags frugt. Prøv f.eks. abrikoser, kirsebær eller æbler. 

IMG_1807

Nektarinkage
3 æg
150 g. sukker
150 g. mel + lidt ekstra til formen
175 g. blødt smør + lidt ekstra til at smøre formen med
1 spsk. crème fraiche
50 g. mandelmel
Indholdet af ½ stang vanille eller 1 tsk. vanillesukker
4 store nektariner
1 spsk. flormelis til drys

 Tænd ovnen på 180 grader.

Smør en rund kage- eller tærteform med en diameter på ca. 26 cm. Drys herefter formen med mel – hæld overskydende mel ud af formen.

Pisk æg og sukker til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt mel, det bløde smør, crème fraiche, mandelmel og vanille og rør dejen godt igennem. Hæld dejen i den smurte form.
Del nektarinerne i 4-6 stykker hver og arranger bådene dejen.
Bag kagen i 35-40 minutter. Lad den køle af i formen og vend den derefter ud og placér den på et serveringsfad. Drys med flormelis gennem en si og servér  – gerne med flødeskum til.

Bonusinfo: Hvis du ikke kan få mandelmel (og det kan være svært), kan du lave dit eget ved at blende mandlerne fint i en foodprocessor. Du behøver ikke smutte dem.

Ekstra-bonusinfo: Hvis du kan lide denne opskrift kan du måske også lide denne crumble med nektariner, abrikoser og kirsebær.

No Comments

Post A Comment