Negroni Week 2019 – Negroni Tonic
Vi må lige have os en Negroni mere, nu hvor det er Negroniens 100 års fødselsdag og samtidig Negroni Week.
Her i varmen har jeg tit lyst til læskende drinks, så derfor lavede jeg denne version af Negroni, fortyndet med tonic, så den bliver tørsslukkende, samtidig med at du har den lækre søde bitterhed fra den originale drink. Ret lækkert, hvis jeg selv skal sige det.
Til denne udgave brugte jeg Bitter fra destilleriet Negroni. Historien bag er så vidt jeg ved, at selve cocktailen Negroni blev opfundet i 1919 af Grev Camillo Negroni, der bad sin bartender lave en Americano (Campari, sød vermouth og danskvand) i en stærkere version, så med gin i stedet for danskvand. Negronien var opfundet og en anden fyr ved navn Guglielmo Negroni (som ikke var i familie med Camillo), var hurtig til at lave en business ud af drinkens populariret og sit navn, så han begyndte at sælge færdigmixet Negroni. Siden udviklede han også andre bitter og aperitifs og i dag findes destilleriet stadig, dog ejet af en anden familie.
Negroni Tonic
1 drink
15 ml Negroni Bitter (eller Campari)
15 ml gin
15 ml sød vermouth (jeg brugte Carpano Antica Formula)
Tonic
isterninger og appelsinskive
Kom bitter, gin og vermouth i et glas med isterninger. Top med tonic og rør rundt. Pynt med et stykke appelsin.
No Comments