Muslinger med sprød bacon og vinterurter i sennepsfløde

Muslinger med sprød bacon og vinterurter i sennepsfløde

Foto: Line Klein

Foto: Line Klein

For mig er muslinger rigtig vintermad. De lækre her om vinteren og nemme at få fat på hos fiskehandleren – undtagen når fjordene fryser til og fiskerne ikke kan komme til at høste dem. Og så er det virkelig fastfood. Ja, man skal lige bruge tid på at gå dem efter, inden de tilberedes. Men hvis man f.eks. køber linedyrkede muslinger, så er de renere og mindre snaskede end de vildtvoksende muslinger. Ofte er de også større – både selve muslingen og skallen.

Tilberedningen tager få minutter og så er der mad på bordet. Mums!

Muslinger med sprød bacon og vinterurter i sennepsfløde
Til 4 personer

Sennepspulver giver retten en fyldig, rund smag af sennep. Kan du ikke skaffe pulveret, kan du sagtens bruge samme mængde dijonsennep i stedet.

250 g bacon i skiver
200 g knoldselleri
2 gulerødder
2 porrer
1 stort æble
1 spsk smør
1½ kg blåmuslinger, rensede
2 dl tør æblecider
2½ dl piskefløde (ja, du kan erstatte med kaffefløde, men så bliver saucen tyndere)
3 spsk sennepspulver
salt og hvid peber
1. Start med at stege baconen sprød og sæt den til side. Brug en kniv til at skrælle sellerien. Skær den i juliennestrimler – jeg bruger et mandolinjern. Skræl gulerødderne og skær også dem i julienne. Porrerne renses og skæres i julienne. Æblerne skæres ligeledes i julienne – behold skrællen på.

2. Smelt smørret og kom selleri, gulerødder og porrer i. Lad det snurre ved medium varme til grøntsagerne bliver blanke. Tilsæt æble og derefter muslinger og æblecider. Rør sennepspulver ud i fløden og hæld det i gryden. Kværn godt med hvid peber over og kom låg på.

3. Lad muslingerne simre i ca 5 min eller til de har åbnet sig. Vend retten igennem og smag suppen til for salt. Server med knust bacon over og godt brød at suge saucen op med.

No Comments

Post A Comment