Mums Bar & Kitchen – en helstøbt aften til yderst rimelige priser
Man kan faretruende let komme til at gå forbi Mums Bar & Kitchen i Teglgårdsstræde – den ende af Pisserenden længst oppe mod Nørre Voldgade. Men gå endelig ikke forbi! Ikke nok med at der er den dejligste gårdhave foran restauranten, så er den også noget så dejligt indrettet på indersiden. En stor bar i den ene ende, hvor Mums laver sine gode cocktails – og det er noget, de går op i på Mums – og så en cool indrettet restaurant med gamle københavnergadelamper over bordene, smukke teakstole og genbrugstræ på væggene.
Køkkenet er rustikt og sæsonpræget med inspiration fra både Norden og Sydeuropa og grøntsagerne kommer fra nogle af de allerbedste producenter, for køkkenchefen Jakob Koch Nielsen har nemlig arbejdet i gourmetgrønthandleren Din Baghave, og her lærte han alt om de danske grøntsagers glæder.
Priserne er ufatteligt rimelige og så er det lige mig med et sted, hvor du både kan drikke vellavede cocktails og spise middag – og derefter drikke flere cocktails. Perfekt setting til en god aften ude.
Peter og jeg var afsted med vores venner Trille og Jesper. Peter lagde ud med sin yndlingsdrink – en helt straight daiquiri på mørk rom, som han foretrækker over is. Den var lige i skabet.
Vi fik nogle hjemmelavede ristede mandler, som nok havde fået noget honning og måske soja?
Trille og jeg var alkoholfrie og fik denne lækre cocktail lavet på æblemost og vanilje. Vi blev spurgt, om vi havde nogen idéer til hvad den skulle hedde og Trille foreslog Virgin Eden. Med vodka i havde den altså også være dejlig, men det må jeg lige vente lidt med endnu (der er præcis 1 uge til min termin i dag!).
Både Trille og Jesper startede med den rimmede laks, der kom med en kold krydderurtehollandaise (på ramsløg?), rygeost, radiser og sprødt rugbrød. Som du kan se, var det en smuk ret. Laksen var perfekt tilsmagt i saltningen og havde en dejlig fast konsistens. Laksen koster 95 kr.
Peter fik cremet polenta med ristede svampe, bagte tomater og vild brøndkarse. Fyldig og lækker ret, som han var meget glad for. Den er vist ikke på kortet længere, som nu er opdateret til forår og sommer. Denne ret er – som du kan tænke dig – mere vinteragtig.
Og jeg hoppede på dampede muslinger i forretstørrelse (den fås også som hovedret). Muslingerne kom med ristet julienne af gulerødder og fennikel, tern af spicy salami og en let cremet suppe. Dertil grillet brød med hjemmerørt og meget velsmagende aioli. En vildt lækker ret, som jeg slubrede i mig. Sådan en portion tager de kun 85 kr. for. Det er altså billigt!
Pigerne fik begge porchetta til hovedret. Til 175 kr. er det et super godt køb. Porchettaen var rullet om en masse grønne urter og stegt sprød uden på. Kødet var i sagens natur ret fedt – det er lavet på grisens mave eller bryst – samme sted som bacon kommer fra, men fedtet giver også masser af smag til kødet. Til porchettaen kom smørdampet spidskål, en jus med lardons og æbletern, grillet blomme og en røget æblepuré.
Drengene fik begge den lille udgave af ribeye steak med bearnaise til. Bøffen fås i 250 g eller 500 g. 250 grammen var lidt for tynd og 500 g bliver for stort for de fleste – jeg havde foretrukket at kunne vælge en på 300-350 g i stedet. Den lille bøf koster 185 og den store fås for 345. Begge kommer med bearnaise og så tilkøber man andet tilbehør, f.eks. de ristede kartofler til 35 kr.
Og de var godt ristede!
Drengene kunne ikke klare mosten og måtte droppe desserten, men sådan spiller klaveret ikke for de gravide damer. Vi valgte begge koldskål med hjemmelavede kammerjunker, vaniljeis og rabarberkompot. Utroligt lækker og sommerlig dessert til 75 kr.
Jeg ved godt, jeg ikke altid får nævnt priserne på mine anmeldelser, men her nævner jeg dem, fordi jeg synes Mums er et utroligt godt køb. De gør det helt rigtige med ikke for mange retter, men alligevel de rigtige, så der er noget for enhver. Med et lille menukort, der følger sæsonerne, kan man holde god køkkenøkonomi og det kommer os gæster til glæde. Cocktails ligger mellem 85-100 kr., hvilket er lidt billigere end på byens mest fancy cocktailbarer, men Mums har styr på deres bar og vores drinks var meget vellavede og perfekt balancerede.
Servicen var personlig og meget nærværende og charmerende. Jeg elsker når folk tager deres personlighed med på arbejde, så du fornemmer dem som mennesker og ikke bare som endnu en tilfældig tjener en given aften. Stor kadeau til betjeningen denne aften. I var søde!
Mums’ køkken har i øvrigt åbent helt til kl. 23 i weekenderne. Til sommer håber de på at kunne holde rigtig sent åbent i baren, så du også bare kan komme forbi til drinks. Og der er også snak om at holde åbent til frokost nogle dage.
Mums Bar & Kitchen
Teglgårdsstræde 8a
1452 Copenhagen
74 56 88 88
Miss Child
Posted at 18:41h, 14 majHej Mira!
Super anmeldelse! Mums er fuldstændig gået min næse forbi, så tak for tippet. Manglede netop lige et nyt spisested – men nu er den sag klaret!
KH Miss Child