Mother – fed New Yorker stemning i Kødbyen

Mother – fed New Yorker stemning i Kødbyen

Mother antipasti

Jeg har lige været i New York. Næsten.

Nede i den restaurant og bar boomende Kødby på Vesterbro er der åbnet et ny sted, Mother. Mother er et nede på jorden, italiano pizza-joint, med sent åbent (køkkenet har åbent til kl. 1 i weekenden) og masser af mennesker.

Jeg var der en fredag først på aftenen sammen med Peter og stedet var allerede propfyldt og helt vildt stemningsfyldt.
Mothers pizzadej er lavet på surdej, hvilket gør dejen sejere i det og giver den mere smag. Man har virkelig lyst til at spise al dejen (og det gjorde jeg også), fordi den smager så godt. Navnet på stedet, Mother, kommer bl.a. fra den “moder-surdej” de laver pizzadejen på. Men før pizzaerne fik vi lidt antipasti – bl.a. fadet på det øverste billede med lidt blandet charcuterie – culatello, skinke og pølse, grillede grøntsager og flade brød, som nok var lavet på samme dej som pizzaerne. Simpelt og lækkert og totalt i orden. Jeg elsker at sidde at pille i forskellige fade med antipasti.

Mother

Den store brændevæg for enden af restauranten er super flot at se på, og de bruger brændet til at fyre op i deres store runde pizzaovn. Træfyrede pizzaovne giver mere aromatiske pizzaer – samme koncept bruger de også hos et af de andre bedste pizzariaer i byen, Forno a Legna (som faktisk bare betyder træfyret ovn) på Frederiksberg.

Udover et menukort med en del forskellige antipasti og bruschette er der pizzaer og også visse andre hovedretter, som f.eks. de specialiteter, der var skrevet på tavlen – jeg var meget fristet af svinet kogt i mælk med enebær, men hoppede på en pizza i stedet.

Mother pizza

Denne pizza var med salami og lækker mozzarella, som rent faktisk smagte af noget. Vi fik også en pizza med salsiccia, dvs. farsen fra en god italiensk pølse, som man klemmer ud. Dejen har sejhed og masser af smag. Surdejen gør, at man får en lidt blødere pizza end de napolitanske, helt tynde og sprøde udgaver, men for os der elsker godt brød var de her altså lige i skabet.

Vi delte en flaske billig rødvin og kom af med meget få penge den aften. For 2 slags antipasti, 2 pizza og en flaske vin: 600 kr. Det synes jeg er en helt ok pris for en hyggelig aften ude, god betjening, hyggelige omgivelser, festlig stemning og pisse gode pizzaer.

Brunch Italiano

Ikke så lang tid efter skulle jeg mødes med nogle venner. Det var i søndags. Vi havde alle lidt tømmermænd, så jeg foreslog Mother, da pizza er den slags mad, man rigtig gerne vil spise, når man har drukket lidt for mange drinks aftenen før. Da vi kom derned, viste det sig, at de har en slags brunch buffet om søndagen. Jeg er normalt modstander af brunchbuffet, medmindre det foregår under civiliserede forhold som f.eks. på D’Angleterre, men (og jeg ved næsten ikke om jeg skal skrive det her, for så opdager I andre det jo og så bliver det måske overrendt) på Mother gjorde de det smart, på den måde at de havde ganske få retter, som blev sat frem i små portioner, der hele tiden blev fyldt op med frisklavet mad. Så det alt var meget nylavet og friskt hele tiden. Der var frisk ricotta, grillede auberginer og squash, parmaskinke og salami, de lækreste snaskede ovnstegte kartofler med parmaskinke (en våd drøm for de tømmermandsramte), spicy couscous salat, en meget tasty tunsalat med kikærter, rocolasalat med baby blommetomater og en virkelig god salat af julesalat, pære og fennikel der var helt fint snittet. Derudover var der ricotta, gorgonzola og tallegio, ladyfingers, frugtsalat, chokolademuffins og… nutella! 

Der kom hele tiden nybagte, dampende oste-smeltende pizzaer på bordet og de gik rundt mellem bordene og bød på nylavet røræg fra panden og også med nybagte pizzaer, hvis man lige sad og manglede. Helt vildt dejligt. Lokalet er enormt lyst i dagtimerne og der er en rigtig New Yorker Meatpacking-District-stemning dernede. Det er simpel, vellavet italiensk mad – det bedste jeg ved – og jeg er rigtigt rigtig glad for det her sted!

Mother brunch

 

Mother
Høkerboderne 9-15
1712 København V
Tlf. 22 27 58 98

7 Comments

Post A Comment

 • Laura
  Posted at 23:18h, 30 oktober Svar

  Kære Mira

  Kan du mon huske hvad prisen på deres brunch ca. var? Det lyder helt fantastisk!

  Bedste hilsner,
  Laura

  • Mira Arkin
   Posted at 09:44h, 31 oktober Svar

   Kære Laura,
   Mothers brunch koster noget i stil med 115-120 kr., med vand/juice men uden kaffe Det er et super godt køb.

   • Laura
    Posted at 16:57h, 01 november Svar

    Hold da op en god pris! Endnu en grund til at få afprøvet den snarest! 🙂

 • Deborah's food and something
  Posted at 17:38h, 24 oktober Svar

  […] er lige i øjet. Super lækker mad og anmeldelser og ikke mindst super fotos. Jeg så blandt andet anmeldelse af en pizzajoint, hvor jeg gerne ville hen med nogle veninder. Share and […]

 • MissSaraLara
  Posted at 01:10h, 19 oktober Svar

  Min mand har talt meget kært om dette sted, og bor et stenkast derfra. Så mon ikke weekenden står på et smut på Mother. Efter dine lækre billeder og fine beskrivelse af stedet, kan jeg da slet ikke lade være.

  Tak for inspiration.

  Kh SaraLara

 • Nada Cay
  Posted at 19:01h, 16 oktober Svar

  Har læst anmeldelser af “Mother” flere steder, og med din beskrivelse oveni får jeg nu endnu mere lyst til, at besøge stedet! ELSKER en rigtig pizza af den simple slags.

 • Newyorkerbyheart
  Posted at 23:54h, 15 oktober Svar

  Uhhh, lyder lige som et sted for mig, der jo har et bankede New York-hjerte 🙂
  Sikke en anmeldelse, det er lige så tænderne løber i vand. Noteret til næste gang jeg kommer til Kjøwenhawnstrup….

  God weekend

  Mange hilsner
  Birthe