Morgenmad på Plaza de Oriente, Madrid

Morgenmad på Plaza de Oriente, Madrid

_1310400s

For en uge siden var Peter og jeg i Madrid (uden barn!). Vi havde de dejligste dage i denne smukke by, som jeg aldrig havde besøgt før. Jeg blev ret vild med Madrid og jeg glæder mig til at komme tilbage til byen igen en dag. 

En af de sprøde, solrige morgener i byen vandrede vi over til utroligt flotte Plaza de Oriente, som ligger foran Teatro Real og lige ved kongepaladset. Vi spiste morgenmad på gamle fine Café de Oriente.

_1310394s _1310403s

Traditionelt spiser spanierne ristet brød gnedet med hvidløg, tomat og olivenolie til morgenmad. På Café de Oriente fik vi ristede brød med mosede tomater rørt med olie. Ingen hvidløg, men det er måske heller ikke alle, der lige magter det om morgenen. Jeg synes det smagte fremragende! Kaffen var ikke noget at skrive hjem om – som med mange sydeeuropæiske lande, er der utroligt meget dårlig kaffe – hvor man ellers skulle tro, de havde styr på det.

Men lokalerne er smukke og man sidder dejligt i det bløde stole. I lidt varmere vejr må det være skønt at sidde udenfor og nyde den flotte plads.

_1310405s

Statuer og træer på Plaza de Oriente.

_1310410s

Catedral de la Almudena ligger lige over kongepaladset.

_1310416s

Vi kunne kun kigge ind på Palacio Real gennem tremmerne. De ventede åbenbart officielt besøg, så pladsen foran slottet var lukket af.

2 Comments

Post A Comment

 • Halsnaes
  Posted at 22:48h, 02 december Svar

  Det ser fuldstændigt fantastisk ud…

  halsnaesbryghus.dk

 • Ditte
  Posted at 13:50h, 30 november Svar

  Åh, Madrid er så smuk! Jeg var der for første gang i marts, hvor der var helt sommerstemning med over 20 grader og udendørsservering alle steder. Jeg blev helt syg med byen og synes, det er en skam, at den står sådan i skyggen af Barcelona, når det kommer til valg af storbydestination. Men kaffen var vi altså heller ikke pjattede med. Til gengæld synes jeg, der var gode muligheder for at spise godt uden at overskride budgettet. Hvis du har gode tips til aftenrestauranter, vil jeg meget gerne delagtiggøres til næste gang. For sådan en bliver der helt sikkert!