Mørk blåbærkage med farin
Vi har været nogle dage på besøg hos mine forældre i Nibe. Min mor havde som altid en kage klar, da vi ankom. Det var denne vellykkede og saftige blåbærkage, hvor dejen var lavet med brun farin, som gav den en lækker mørk og næsten krydderkage-agtig smag. Rigtig dejlig og nem kage. Jeg spiste et stykke med en erotisk klat creme fraiche 38% til – himlen!
Mørk blåbærkage med farin
220 g brun farin
120 g blødt smør + ekstra til formen
2 store æg
170 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kanel
1,25 dl mælk
300 g blåbær
flormelis til pynt
- Rør brun farin og smør blødt og pisk æggene i. Pisk det godt, så der kommer masser af luft i dejen. Bland hvedemel sammen med bagepulver, ingefær og kanel. Kom de tørre ingredienser i dejen sammen med mælk og rør det sammen, så der ingen klumper er. Vend til sidst blåbærrene forsigtigt i dejen.
- Smør en form på ca. 20×30 cm og hæld dejen i. Bag kagen i 30-40 min ved 180 gr. Lad den køle af og drys evt. med flormelis.
Sanne
Posted at 14:20h, 06 augustWauw hvor ser det lækkert ud! Og fantastisk billede 🙂
Mira Arkin
Posted at 22:41h, 14 augustTusind tak Sanne 🙂