Mint Julep og bourbon-frokost på MASH Penthouse med Bulleit

Mint Julep og bourbon-frokost på MASH Penthouse med Bulleit

Onsdag var endnu en af de dage, hvor jeg glædede mig over, hvor fedt et arbejde, jeg har fået lavet for mig selv. Jeg var inviteret til frokost med grundlæggeren af den amerikanske Bulleit Bourbon – Tom Bulleit, der var på besøg i København hele vejen fra Kentucky. Det foregik på MASH Penthouse, så ikke nok med at der blev lokket med whiskey – der blev også lokket med kød, og så KAN jeg ikke andet end at møde op!

Tom Bulleit er en lille jovial mand, som har en baggrund som advokat, indtil han i 1987 besluttede sig for at starte bourbonproduktion op efter hans tip-tip-oldefars opskrift  – eller noget der mindede om. Bulleit er nu blevet et kæmpe stort brand, som med sit høje indhold af rug gør den mindre sød end mange andre bourbons. Bourbon er super god i rigtig mange drinks, og jeg fik også prøvet et par forskellige i MASH’s overcool bar i toppen af Tivoli Hotel. Du får en opskrift på klassikeren Mint Julep nederst i indlægget.

Anledningen til Tom Bulleits besøg var lanceringen i Danmark af denne 10 års model af bourbonen. Lagringen giver mere karakter og kompleksitet til bourbonen.

Da Tom havde præsenteret sine produkter og vi havde smagt de to bourbons op mod hinanden, gik bartenderne i gang med at mikse drinks til os.

Hvis nu man var mega cool, så havde man sit eget sølvbæger til at lave Juleps i. Men et af stål kan også bruges.

Bagefter gik vi ind og spiste frokost i den swanky steakrestaurant. Der er meget storbyfeeling i indretningen af MASH’s restauranter – og især her på 12. etage med udsigt over Kødbyen. Ret cool.

Vi kastede os over grillede N.Y. strips med fritter, frisk grillet majs, tomatsalt og selvfølgelig béarnaise. Kolde fadbamser og bourbonshots til. Det var en rimelig mandig frokost og jeg kunne lide det!

Mint Julep

En Mint Julep er især kendt for Kentucky Derby, hvor jeg tænker den hurtigt ryger indebords i varmen. Det er en stærk drink, men den knuste is smelter hurtigt, så hvis du vil have den fortyndet lidt, så enten rør den længe, eller lad være med at indhalere den med det samme men lad den stå og blive fortyndet en smule af den smeltende is. 

40 ml bourbon
1½ tsk sukker
en håndfuld friske mynteblade
evt. vand
knust is

Mas, og rør mynteblade, sukker og evt. en lille smule vand sammen i et højt glas. Tilsæt bourbon og fyld glasset op med knust is, inden du rør det hele godt sammen. Jo længere du rører, jo mere vand får du i drinken efterhånden som isen smelter. Pynt med et par friske mynteblade.

No Comments

Post A Comment