Middag på ny Sticks n Sushi på Amager Strandvej
Der var fuldt hus, da jeg torsdag aften spiste på Sticks n Sushis nyeste restaurant, Krudthuset, som ligger så fint og sommerligt på Amager Strandvej, lige om hjørnet fra Øresund metrostation. Den flotte gamle bygning er totalt istandsat med flot træværk og åbent til kip i overetagen.
Vi sad i underetagen, som er eksotisk indrettet med lamper lavet af belastede sydamerikanske kvinder, så stedet får et farverigt kick. Der var masser af børnefamilier og par i alle aldre. Jeg tror lige præcis det er sådan et sted her, der har manglet på madscenen på Amager Strand.
Vi lagde ud med lidt haps. Rispapirruller med and og den afhængighedsskabende gomadressing, som jeg kunne hælde ud over alting. Der er kommet nyt menukort på alle Sticks’ restauranter, så der er nye retter at finde på kortet. Deriblandt krabbekroketterne på øverste billede. De kom med en cremet, wasabitilsmagt caesardressing. Den smagte nu ikke specielt af wasabi. Jeg var faktisk ikke så glad for kroketterne, som godt nok havde et sprødt lækkert ydre, men som var lidt for finmalede og farsagtige indvendigt uden rigtig krabbesmag. Jeg savner de gode amerikanske crabcakes, hvor krabbekødet er lyst og identificerbart.
Anderledes friske var rispapirrullerne med sprød salat, risnudler, avocado og laks, som skulle dyppes i en krydret syrlig Wafu dressing. Sticks n Sushi har indgået et samarbejde med Aarstiderne, som nu leverer stort set alle deres grøntsager. Al fisken der bruges er tilmed MSC certificeret, så man har virkelig ambitioner om at være bæredygtigt bevidst i den efterhånden store kæde af restauranter, der også findes flere af i London.
Vi bestilte 4 forskellige ruller. To af dem var også nyheder på menukortet, nemlig den længst til højre i billedet, New York Subway med sprød tempurareje, avocado, spicy sauce og toppet med laks og rå hvidløg. Mega lækkert, selv om man måske godt kunne halvere mængden af hvidløg. Derudover fik vi klassikeren Hell’s Kitchen Roll, også med tempurareje og toppet med med tun og bbq sauce.
Der var også en blid Californiaroll, som heldigvis hos Sticks n Sushi laves med reje i stedet for det klamme erstatningsprodukt surimi.
Og så den fjerde rulle, som var endnu en nyhed: en vegetarrulle med ristet jordskok, der var super lækker og cremet.
Noget andet nyt på kortet er det fancy Wagyu kød – den meget fede japanske type oksekød, hvor køerne fodres i store mængder med korn, så de tager en masse på og kødet får voldsom fedtmarmorering. Jeg var fristet af tataren med kaviar, men valgte i stedet at prøve en stick, hvor kødet blot er krydret med salt og peber og så tilberedt i den specielle japanske grill.
Det var en saftig, fed og syndig oplevelse, som fungerede fint med et pift af citronsaft over til at bryde det fede. Jeg kunne ikke spise en hel bøf af Wagyu kød, men sådan spises det heller ikke i Japan, hvor det er mere traditionelt at en smule kød indgår som del af en større sammenhæng, fx med perfekte ris til.
Mere kød at proppe sig med, som jeg var ret vild med: bbq spareribs med drys af crispy chilidrys m sesam og rå helt fintsnittede forårsløg. Det var mums!
Vi fik skide god og opmærksom betjening på trods af at stedet er ret nyt og der er propfyldt. Peter fik også en tasty cocktail, Nutty Mexican med bl.a. mescal og tequila. Altid dejligt at man kan få drinks til og det passer faktisk fint til den type hapsemad, et måltid på Sticks n Sushi er.
Til sommer tror jeg det bliver så fedt at sidde udendørs og hapse sushi og kolde drinks på Krudthuset, både til frokost og aften.
Jeg var inviteret af Sticks n Sushi til at prøve deres nye sted. Alle meninger og fotos er mine egne.
No Comments