Chai Wong: Tjekket street kitchen
Selv for en madskribent-tosse som mig, er det vigtigt med gode take away steder i nærheden. Jeg gider nemlig heller ikke altid lave mad, og så er det altså rart med et godt sted tæt på, hvor man kan hente en pose med tasty mad. Derfor var jeg meget lykkelig, da jeg så, at der åbnede en ny Aroii tæt på hvor vi bor på H. C. Ørstedsvej. Og endnu bedre blev det, da jeg opdagede at den nye Aroii thai take away faktisk åbnede i forbindelse med en ny asiatisk street kitchen restaurant, Chai Wong.
Chai Wong er opkaldt efter den ene ejer bag – Lertchai Treetawat Chaiwong, som sammen med Henrik Yde (P.T. TV-stjerne fra Masterchef på TV3) har åbnet dette nye skud på deres efterhånden tykke stamme af restauranter i København. Det er også dem med verdens eneste Michelin-bestjernede thai-restaurant, Kiin Kiin på Nørrebro, samt mange andre gode thai spisesteder.
På Chai Wong breder de sig lidt mere ud over Asien med et mix af alle mulige gadekøkken-retter. Jeg var inviteret til pre-opening middag og fik lov at smage et udvalg af retterne fra det nye kort.
Vi startede ud med de hjemmelavede rejechips øverst på billedet. Det er meget sjældent, at en restaurant selv laver rejechips fra bunden, men det gør det faktisk hos Henrik og Lertchai. Og de smager pisse godt. Til dem kom en fluffy tomatmayo, som nok kom fra en sifon, som sprøjter luft i og gør den fnuglet og forførende. Dejlig syre-sødme-fedme balance. Vi fik et dejligt glas Charpentier champagne til (fås til 95 kr. glasset og er et super dejligt, fyldigt glas).
Efter boblerne gik jeg over til friskpresset æblejuice – direkte fra pressen, sødt og dejligt.
Næste ret var fishcakes med agurkerelish. Dem kender jeg fra Aroii på Nørrebro og de er bare lækre.
Så kom en ret, jeg faktisk har et indgående kendskab til – jeg var nemlig på besøg i køkkenet på Kiin Kiin en dag, hvor de demonstrerede, hvordan de laver denne pomelosalat med rejer yam dressing. Du kan se videoindlægget om det her.
Salaten var utroligt lækker. Pomeloen passer så godt i en salat-agtig ret som denne – sødme, syre og friskehed fra frugten sammen med den krydrede salte dressing, frisk mynte og koriander og rejerne. Vildt lækkert.
Så kom endnu en virkelig frisk og appetitlig ret: tuntarter med avocado og en wasabi-mayo, tror jeg. Tartaren var rørt med sprøde, små stykker løg og andre gode sager og så var den krydret med soja og noget, så der virkelig var gang i smagen og teksturerne.
Næste portion (det skal lige siges, at jeg delte retterne med min skønne madspiserinde, Anne au Chocolat, så jeg spiste altså ikke helt så groteske mængder mad, som det måske ser ud til 🙂 ) var en wokret med stegt, krydret svinekød, thai basilikum og et spejlæg ovenpå med blød blomme, som flyd ud over retten og dannede en slags sauce. Jeg er stor fan af spejlæg og denne ret gik rent ind hos mig. Eneste klage var, at der var brugt lige rigeligt olie til stegningen.
Endelig kom denne lille kasserolle ind med glasnudler og kæmperejer med masser af frisk ingefær. Nudlerne havde suget dejlig suppe eller fond til sig og smagte rundt og fyldigt. Rejerne skulle man selv pille – det gav lidt fedtede fingre, men var super hyggeligt. Jeg elsker interaktive retter på restauranter. Den fedmefyldte smag af fond og rejer blev brudt af masser af frisk ingefær.
Og så sluttede vi af med en behersket dessert: salt kokosis med sesampasta. Isen havde en lækker karamelliseret smag af kokos, og som Anne au Chocolat sagde, så var der lidt drømmekagesmag over isen. Rigtig lækkert og helt perfekt med en let og enkelt dessert efter alle de smagsindtryk fra de spændende retter.
Chai Wong er et dejligt, casual spisested med et alsidigt menukort og rimelige priser. Udover a la carte kortet med små og større retter, kan man også vælge at spise family style. Her betaler man 345 kr og får så 7 forskellige retter fra køkkenet, som hele bordet deler. Lige som man spiser i Thailand. Der er også en lidt dyrere månedens menu med 5 forskellige retter.
Udover at maden er dejlig og varieret, så er den også ualmindelig hyggeligt indrettet med mørk, intim og eksotisk stemning, som dog stadig er underspillet, så man ikke får fniller af turistgejl fra de varme lande. Er du frisk på at ligge halvt ned mens du spiser med din elskede, så book en af de to senge, hvor du sider/ligger privat i en slags himmelseng, der er lukket af fra resten af restauranten.
Sorry, the comment form is closed at this time.