Microplane rivejern – et yndlingsværktøj, men skarpt som ind i helvede!

Microplane rivejern – et yndlingsværktøj, men skarpt som ind i helvede!

microplane

Jeg blev kontaktet af Hamoya, som sælger Microplane rivejern. De ville spørge om jeg var interesseret i at teste deres produkter. Det sagde jeg hurtigt ja til, for den opgave er nem for mig. Jeg bruger nemlig i forvejen Microplane jernene i stor stil, og det er faktisk et af de værktøjer, jeg ikke kan undvære i mit køkken, og som jeg altid tager med mig, når jeg skal lave mad ude. 

Microplane jern er lavet med barberblad-skarpe rivehuller, som gør dem ekstremt effektive, når du hurtigt skal have revet noget. Rivejernet yderst til venstre er en af de nyeste modeller fra Microplane – de andre to havde jeg i forvejen. Alle er fra deres professionelle serie. De har også en serie, hvor håndtagene er med sort plast eller gummi, men jeg foretrækker af æstetiske grunde den professionelle serie. Alt kan smides direkte i opvaskeren.

Det jern, jeg bruger oftest, er det længst til højre med de mindste huller i. Det bruger jeg allermest til parmesan over pasta (og det er jo noget, jeg spiser utroligt tit). Jeg bruger det også til at fintrive ingefær og hvidløg til f.eks. asiatiske retter – og fordi det river så fint, behøver man ikke en gang skrælle ingefæren. Og så bruger jeg det i stor stil til revet citrusskal – her kan jeg simpelthen ikke forstå, at man bruger de gammeldags rivejern. De virker overhovedet ikke til citrusskal, men barberbladene på Microplane gør det supernemt at tonse lækker, frisk citrusskal i din salat, pasta eller kage.

Det midterste jern bruger jeg, når jeg skal bruge flager af ting. F.eks. tynde flager af hård ost i en salat eller mørk chokolade over en kage eller isdessert.

microplane

Og så var der endelig det nye, grove jern. Som du kan se på billedet, river det i størrelse som den grove side af et almindeligt rivejern. Måske lidt finere. Jeg brugte det forleden til at rive kartofler med til en kartoffelpandekage med spæk og løg i (det smagte lidt af skiferie i Alperne, uden dog at have prøvet det – jeg er ikke ski-menneske). Det er også super til et par hurtige revne gulerødder i en salat eller til knap så hårde oste, f.eks. primadonna eller gruyère, mens det ikke var så godt til parmesan. Og jeg brugte jeg det også til at fintrive lidt savoykål til en frisk coleslaw, hvor kålen blev helt fin og snuldret. Jeg vil også bruge det til at rive marcipan med og til hurtigt at rive agurk til en tzatziki.

Jeg kunne simpelthen ikke undvære mine hyperskarpe rivejern. De er så smarte til små, hurtige mængder, men knap så gode til store portioner. F.eks. blev det lidt for meget med 1 kilo kartofler, hvilket man desværre også kan se på min plastrede finger, som lige fik lidt knubs, da en kartoffel smuttede. Jernene er megaskarpe og ikke noget, du skal sætte dine små børn til at bruge. Men til mindre portioner er jernene perfekte og jeg ville ikke undvære dem.

Jernene koster 219 kr. i vejl. pris og kan fås i velassorterede isenkræmmere.

3 Comments

Post A Comment

 • Henriette
  Posted at 15:52h, 05 februar Svar

  Jeg har efterhånden fået en hel del ar, og halvafrevne negle efter heftig brug af mine elskede microplane rivejern, og har nu anskaffet mig en microplane handske- den fungerer glimrende, og kan virkelig anbefales.

 • kirsten
  Posted at 14:57h, 05 februar Svar

  Hej -Ja de er virkelig brugbare -og meget effektive. Til en af serierne -desværre ikke den jeg har kan der fåes en slæde så man ikke river fingrene http://plus.politiken.dk/GASTRONOMI/Andet_koekkengrej/Slaede_til_rivejern(1794).aspx

 • Sjønne
  Posted at 13:26h, 05 februar Svar

  Jeg er også den glade ejer at et par Microplane rivejern – dog i serien med gummihåndtagene, af praktiske årsager 😉 De er meget bedre at holde på når det går stærkt(våde fingre osv).