Microplane parmesanmølle – anmeldelse og opskrift på spaghetti med hurtig tomatsovs
I dag har jeg prøvet min nye parmesanmølle fra Microplane. Det er Microplane, som laver de der superskarpe rivejern, som jeg elsker at bruge, og som jeg ikke kunne undvære i mit køkken. Især til parmesan, som jeg er storforbruger af – i og med at jeg er afsindigt vild med pasta.
Jeg fik parmesanmøllen til test i dag og så det straks som en mulighed/undskyldning for at lave en skål pasta til frokost. Jeg scannede køkkenet for mulige ingredienser til en pastaret og det endte med spaghetti med en utroligt simpel sauce lave på friske cherryblomme tomater, hvidløg og olivenolie. Opskriften kommer nedenfor.
Men først om møllen.
Den er super simpelt lavet. Du løfter den sorte top af og kommer stykker af parmesan ned i. På med toppen igen og så presser du bare ned, mens du drejer den ene vej. I bunden af møllen er en tynd plade med huller i – de er barberblad-skarpe og det er her osten rives. Møllen kommer med to jern – et fint og et lidt grovere. På billederne her har jeg brugt det fine, men det grove er også super godt til revet ost med lidt mere struktur på. Den er ikke ret grov, bare lidt mere end den fine.
Møllen virker udemærket. Man skal dog hele tiden presse ned, mens man drejer. Parmesanmøllen har den fordel, at man ikke kan rive fingrene på den – dermed er den f.eks. god at bruge til børn, der selv vil rive ost over deres mad. Og den kan stilles direkte på bordet og bruges af folk, der hader at få ostefingre, hvilket er svært at undgå med de almindelige jern. Møllen kan sættes i køleskabet med ost i og tages frem, når den skal bruges. Den er dog ret høj, når der er ost i, så i mit køleskab kan den kun stå i døren. Når man ikke bruger møllen sætter man et bundstykke på, som gør at det ikke drysser ud med ost. Møllen kan skilles ad og vaskes i opvaskemaskinen.
Bottom line
Som sagt er møllen fin til børn og folk der hader ostefingre. Men man får hurtigere revet mere ost med et af Microplanes almindelige jern og dem foretrækker jeg stadig at bruge til ost, men jeg har heller ikke noget issue med ostefingre.
Microplane parmesanmølle koster kr. 299 i vejl. pris.
Hurtig spaghetti med tomat og hvidløg
Til 4 personer
400 g spaghetti
500 g cherrytomater
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie + ekstra til servering
½ tsk sukker
salt og sort peber
masser af revet parmesan
1. Kog pastaen al dente i en stor gryde godt saltet vand. Inden vandet sigtes fra, gemmes 1 kop af pastavandet.
2. Mens pastaen koger, skæres tomaterne i 2-3 skiver hver. Hak hvidløget fint. Varm en pande op med olien og kom hvidløget i. Svits det i 1 minut – det må ikke tage farve, så bliver det bittert. Kom tomaterne i og vend dem rundt i hvidløg og olie. Drys med sukkeret og kom ca. ½ tsk groft salt og godt med sort peber i.
3. Lad tomaterne snurre og boble sammen til en sauce mens pastaen koger færdig. Sigt vandet fra pastaen og kom den i panden. Vend det hele sammen og tilsæt evt. lidt af pastavandet for at spæde saucen lidt op, så den bedre dækker pastaen. Server med det samme med parmesan og godt med friskkværnet sort peber. Frisk basilikum eller oregano vil også være lækkert, men det havde jeg ikke lige i dag.
No Comments