Mere mad fra Sydfrankrig

Mere mad fra Sydfrankrig

I får lige den sidste omgang madbilleder fra Sydfrankrig – altså for denne gang. 

Min mor lavede denne flotte agurkesalat med mynte og finthakkede løg. Den fik vi til noget kylling.

Jeg havde købt frilandskyllingebryster, som jeg fyldte med fyldet fra chipolatapølser – de lækre rå svinepølser af grofthakket kød krydret med grønne urter.

Næste dag tog vi på indkøb i Vence. På Rue du Marché ligger alt hvad man har brug for. Det er en meget smal gyde og det er bedst at handle der om formiddagen, hvor de lokale handler og hvor udvalget er bedst.

Vi besøgte den lille slagter, som på trods af at butikken er mikroskopisk alligevel har et overdådigt udvalg af alt fra Bresse kyllinger til kaniner med deres udsøgte lever, sommertrøfler, ventreche af sortfodssvin og ikke mindst nogle flotte pølser, som du kan se et billede af længere nede.

Derefter var vi forbi avenue Henri Isnard, hvor en ny konditor er åbnet, La Mascotte.

Her kan man købe et stort udvalg af fine macarons i alskens farver og smagsvarianter.

De sælger calissons, som er en provencalsk specialitet – en slags marcipan lavet af bl.a. kandiseret melon.

Og så var der de utroligt flotte kager – rene kunstværker. Og prøv at se prisen. 3,40 euro for en kage, der på alle måder var perfekt. Det kommer man ikke langt for hos en dansk konditor – og der findes så få steder i Danmark, hvor man kan få kager af denne høje kvalitet.

Jeg dånede og næsten over de her små poser med mini kager i. Mignardises beregnet til kaffen efter et måltid. De var helt små og nuttede. Dukkekager.

Inden vi tog hjem var vi forbi det interimistiske marked, der altid er ved Place du Grand Jardin. Figuren til højre er faktisk en kvinde. Hun er ikke ret lækker, men utroligt charmerende og hun sælger vidunderlige grøntsager og frugt fra lokale producenter. Sedler har hun i BH’en, så vær forberedt på at få en kropsvarm 20’er tilbage :-).

Det her er en slags portulak, som kan spises f.eks. i salater eller dampet som spinat – med en klat creme fraiche eller fløde.

Tilbage i huset spiste vi frokost med flotte bøftomater og friskbagte, sprøde baguettes.

Og til kaffen en af de flotte kager fra La Mascotte. En sprød mørdejsbund med hasselnødder i. Et lag mørk chokoladeganache og perfekte hindbær. Sublimt! Og til latterlige 3,40 euro!! Vi spiste vores kager med kniv og gaffel. Det giver ligesom kagen mere respekt. Man bruger mere tid til at spise kagen, giver den mere opmærksomhed og forlænger nydelsen, samt viser at en fin kage er en alvorlig sag.

Og nu tilbage til slagteren i Rue du Marché. Vi købte et udvalg af pølser, som vi grillede om aftenen. Til venstre er det baskiske, krydrede andepølser, så kommer klassiske Toulousepølser, bagerst er det de hvidløgskrydrede Peruginas, de mørke er Merguez på får og okse – krydret med marokkanske krydderier og endelig forrest til højre chipolatas med grønne krydderurter.

Og til dessert min mors syndige, dejlige kirsebær crumble med crème fraiche d’Isigny på hele 40%. Mums!

 

4 Comments

Post A Comment

  • Christina
    Posted at 19:14h, 08 august Svar

    Ja, man undrer sig gang på gang over, hvor lækker mad man kan få i udlandet til en brøkdel af den danske pris. De kager ser for fantastisk lækre ud!!
    Det gør kirsebærcrumblen altså også – kommer der mon en opskrift på den? 🙂

  • Zoë Escher
    Posted at 11:02h, 30 juli Svar

    Åhh, hvor ser det bare lækkert ud:-)

    Mvh.
    Zoë

  • maria
    Posted at 19:32h, 29 juli Svar

    Hej Mira

    Dejlige billeder fra Frankrig 🙂

    Sikke en masse dejlige råvarer, kunne ønske mig sådan en standard og prisniveau her i Danmark!

    Kan man købe chipolatas pølserne i Danmark hos en slagter, jeg har aldrig set dem?

    med venlig hilsen

    Maria

    • Mira Arkin
      Posted at 14:35h, 30 juli Svar

      I København kan man købe dem i Ma Poule i Torvehallerne og i Le Gourmand på Værnedamsvej. Jeg ved ikke med resten af landet.