Mercato Centrale i Firenze – et videoindlæg om store bøffer og italienere

Mercato Centrale i Firenze – et videoindlæg om store bøffer og italienere

Her kan I se et videoindslag fra Firenzes store fødevaremarked, Mercato Centrale, hvor jeg stod i går formiddags og var helt hysterisk over de mange lækre råvarer.

En af de dejlige ting ved at bo i Europa, er de forholdsvist små afstande. På 2 timer kan man flyve helt til Italien (her er det selvfølgelig en ekstra fordel at bo i København, hvor man hurtigt kan komme til lufthavnen) og pludselig stå midt i en helt andet kultur med et andet klima og andre traditioner. 

Her dagen efter Firenze sidder jeg nu atter hjemme i sofaen og blogger med benene oppe på puffen. Der ligger hvide og sorte trøfler fra San Miniato i Toscana i køleskabet, og om lidt skal jeg i køkkenet og lave en risotto med Castelmagno ost (en italiensk ost fra Piemonte oftest lavet på komælk, hvor der dog om sommeren kan være 10% gedemælk i) med masser af friskhøvlet hvid trøffel over. Peter finder en god flaske Barolo til. Så er den søndag vist lige til at klare…
Og jeg klager skam ikke, for modsat normalt skal jeg ikke på almindeligt administrativt jurist-arbejde i morgen, men i stedet springe frisk ud af sengen til første dag i mit liv som madskribent. Aaaahhhh!

Jeg håber videon kan give jer fornemmelsen af den livlige stemning på markedet i Firenze. Der var ret meget larm, så jeg håber I kan høre hvad jeg siger.

2 Comments

Post A Comment

 • Malene
  Posted at 22:20h, 31 oktober Svar

  De italienske fødevaremarkeder er simpelthen bare en oplevelse i sig selv, og kvaliteten er bare super i top.

  Det lyder absolut ikke dårligt med de ting i har med hjem….velbekomme

  • Mira Arkin
   Posted at 13:24h, 02 november Svar

   Mange tak Malene. Og jeg skal hilse og sige, at det var nedtur at komme tilbage til Føtex efter sådan en overdådighed af kvalitet i Firenze.