Mazarinkage med chokoladeglasur og påskeæg
Foto: Line Thit Klein
Jeg skal til påskefrokost i morgen, hvor jeg har lovet at tage desserten med. Måske bager jeg min fluffy victoriakage med rabarber, som er i denne måneds Gastro (og derfor kan jeg ikke dele opskriften med jer her endnu). Eller måske bliver det denne intense mazarinkage med skinnende chokoladeglasur og en ordentlig dynge påskeæg på toppen.
Se opskriften længere nede.
Mazarinkage med chokoladeglasur og påskeæg
Til 8 pers.
200 g marcipan
150 g blødt smør + ekstra til formen
200 g sukker
4 medium æg
25 g kartoffelmel
50 g hvedemel
Rør marcipan blødt med smør og sukker til marcipanen er helt fordelt ud i smørret. Rør æggene i og tilsæt til sidst de to slags mel. Kom dejen i en springform med bagepapir i bunden og smurt med smør. Bag kagen i 40-50 min ved 175 gr. Lad kagen køle helt af før den glaseres og pyntes med påskeæg.
Blank chokoladeglasur
50 g mørk chokolade, ca 60%
¾ dl piskefløde
1 spsk mørk sirup
evt. påskeæg til pynt
Kom fløde og sirup i en gryde og bring det til kogepunktet. Hak imens chokoladen. Sluk for varmen og kom chokoladen i fløden. Rør chokoladen ud i den varme fløde til en jævn og blank glasur. Hæld glasuren over kagen og pynt evt med små påskeæg af chokolade.
Helene Wang
Posted at 16:17h, 09 aprilHvilken str springform? 🙂
Mira Arkin
Posted at 17:08h, 09 april22-24 cm 🙂