Marokkanske kødboller med couscous
Jeg har ført delt opskrifter på hverdagsmad med FARS – her kommer endnu en måde at få funkifiseret den evige pakke hakket kød.
Marokkanske kødboller og couscous med rosiner
Til 4 pers.
500 g hakket oksekød
1 løg
25 g fuldkornshvedemel
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
½ tsk stødt kanel
1 æg
salt og sort peber
1 spsk olivenolie
1 rød peberfrugt
1 fed hvidløg
½ chili
2 dåser flåede tomater
Couscous
1 spsk olivenolie
¼ tsk kanel
½ tsk spidskommen
2½ dl vand
½ tsk groft salt
25 g rosiner
2½ dl couscous
1. Bland hakket oksekød med revet løg, fuldkornshvedemel, spidskommen, koriander, kanel og æg. Krydr med salt og peber og ælt farsen godt sammen. Tril farsen til kugler på størrelse med golfbolde. Varm olien i en sauterpande og steg kødbollerne til de bruner på alle sider.
2. Skær peberfrugt i strimler og hak løg og chili fint. Kom begge dele i panden med kødboller og svits det er par minutter. Tilsæt så flåede tomater og lad kødbollerne simre i tomatsovsen i 10 min.
3. Til couscous steges krydderier i olien i en lille gryde. Tilsæt vand og salt og lad vandet nå kogepunktet. Tilsæt så rosiner og couscous, kom låg på og sluk for varmen. Couscous’en skal trække i 10 min. Brug så en gaffel til at fluffe lidt op i couscous’en før den spises.
vibeke toft
Posted at 21:24h, 19 aprilDen ret er genial til at fyre op under safterne!! Min kæreste og jeg har virkelig haft succes med de kødboller – og så perfekt efterfulgt af højtlæsning af den elegante og sexede ebog Direktørens sekretærer…! Simpelhen en strålende aften;) Det kan varmt anbefales! Husk masser af stearinlys:)