Marokkanske kødboller med couscous

Marokkanske kødboller med couscous

_R5A4750s
Foto: Line Thit Klein

Jeg har ført delt opskrifter på hverdagsmad med FARS – her kommer endnu en måde at få funkifiseret den evige pakke hakket kød. 

Marokkanske kødboller og couscous med rosiner

Til 4 pers.

500 g hakket oksekød
1 løg
25 g fuldkornshvedemel
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt koriander
½ tsk stødt kanel
1 æg
salt og sort peber
1 spsk olivenolie
1 rød peberfrugt
1 fed hvidløg
½ chili
2 dåser flåede tomater

Couscous
1 spsk olivenolie
¼ tsk kanel
½ tsk spidskommen
2½ dl vand
½ tsk groft salt
25 g rosiner
2½ dl couscous

1. Bland hakket oksekød med revet løg, fuldkornshvedemel, spidskommen, koriander, kanel og æg. Krydr med salt og peber og ælt farsen godt sammen. Tril farsen til kugler på størrelse med golfbolde. Varm olien i en sauterpande og steg kødbollerne til de bruner på alle sider.

2. Skær peberfrugt i strimler og hak løg og chili fint. Kom begge dele i panden med kødboller og svits det er par minutter. Tilsæt så flåede tomater og lad kødbollerne simre i tomatsovsen i 10 min.

3. Til couscous steges krydderier i olien i en lille gryde. Tilsæt vand og salt og lad vandet nå kogepunktet. Tilsæt så rosiner og couscous, kom låg på og sluk for varmen. Couscous’en skal trække i 10 min. Brug så en gaffel til at fluffe lidt op i couscous’en før den spises.

1Comment

Post A Comment

  • vibeke toft
    Posted at 21:24h, 19 april Svar

    Den ret er genial til at fyre op under safterne!! Min kæreste og jeg har virkelig haft succes med de kødboller – og så perfekt efterfulgt af højtlæsning af den elegante og sexede ebog Direktørens sekretærer…! Simpelhen en strålende aften;) Det kan varmt anbefales! Husk masser af stearinlys:)