Marokkansk kylling med citron og abrikos

Marokkansk kylling med citron og abrikos

marokkanskkylling

Foto: Line Thit Klein

 

Tørrede abrikoser og i det hele taget al muligt slags tørret frugt er super godt også til det salte køkken. Jeg elsker at komme tørredt frugti gryderetter. De suger væde til sig og bliver bløde og buttede, og så tilfører de en lækker, krydret sødme til en salt ret. Har du ikke lige abrikoser, kan du også bruge tørrede figner eller dadler, eller kæmpe rosiner eller sultanas.

I denne marokkanske gryderet bruger jeg abrikoserne sammen med masser af varme krydderier og friskheden fra citronskal. Det spiller ufatteligt godt sammen med kylling, det smager af en milliard og det er vildt nemt at bikse sammen. Smager perfekt sammen med luftig couscous og måske en klat harissa, hvis du vil have ekstra fut i den fra chili.

Marokkansk kylling med citron og abrikos
4-6 personer

3 medium løg
1 tommestykke ingefær
2 fed hvidløg
olivenolie
1 tsk hel spidskommen
2 tsk korianderfrø
2 kanelstænger
1 kg kyllingeoverlår
salt og sort peber
2 dl vand
skal af 1 citron
100 g tørrede abrikoser
1 håndfuld frisk mynte

1. Skær løgne i tynde strimler. Hak ingefær og hvidløg fint. Krydr kyllingen med salt og peber. Varm en sjat olie i en gryde eller pande og brun kyllingen godt på begge sider. Tag kødet op og læg til side. Kom så løgene i. Lad dem stege ved middel varme til de begynder at brune, ca 8 min. Stød imens spidskommen og koriander i en morter. Kom spidskommen, koriander og kanelstænger ned til løgene og lad det stege med et minuts tid.

2. Læg så kyllingen tilbage i gryden og hæld vand ved. Brug en kartoffelskræller til at lave brede strimler af citronskallen og kom det i gryden sammen med abrikoser. Sænk varmen og lad retten simre under låg i 15-20 min til kyllingen er gennemstegt. Smag til om der mangler salt og server med et drys frisk mynte og couscous.

2 Comments

Post A Comment

 • Kirstine
  Posted at 10:38h, 13 maj Svar

  Lækkert nemt og lidt eksotisk.
  Skønt med en ny ret i madplanen til en travl hverdag med 3 små unger 😉
  Tak Mira!

  • Mira Arkin
   Posted at 12:36h, 13 maj Svar

   Sådan, K! Det er jo det, jeg er til for :-). Hils dem alle fra Tante M 🙂