Markedsdag i Vence

Markedsdag i Vence

Så er vi kommet til Frankrig, som så mange gange før. Vi holdt ikke sommerferie sidste år pga. travlhed omkring husrenovering og bryllup, så det er ekstra dejligt at være tilbage hernede i Tourrettes-sur-Loup.

I dag er markedsdag i nabobyen Vence. Jeg havde en hyggelig lille formiddagstur derind i dag. Vi købte ikke en masse, da Peter og jeg skal spise ude i aften på Cinq her i Tourrettes.

Heldigvis er der næsten hver dag mindst én stand, der sælger grøntsager – for det meste hende den lidt uappetittelige dame med dreadlocks, jeg før har fortalt om, som sælger helt fantastiske grøntsager, som hun selv dyrker. Så vi kommer tilbage.

Markedet foregår under platantræerne på Place du Grand Jardin og det er alle små boder. Der er også mærkeligt tøj, men jeg koncentrerer mig altid om maden.

Frilandsæg i forskellige størrelser. Damen, der sælger æg, sidder nogle gange i yogastillinger, mens hun venter på købere. Noget skal hun jo lave.

Flotte pølser og oste.

Hos Madame Dreadlock var der fantastisk flotte courgetteblomster og en masse forskellige tomater.

Vi købte nogle af dem i midten med gul top – de var tunge og bløde, kødfulde og utroligt søde og saftige.

Hvis jeg nu ikke havde spiste både en kirsebæryoghurt med müsli, en croissant OG en halv pain au chocolat til morgenmad, havde jeg bestilt sådan en socca her. Det er de tynde, salte pandekager lavet af kikærtemel, som her blev lavet i en brændefyret ovn og duftede fantastisk. Men der skulle jo være plads til frokost…

Vi købte også to bakker af disse jordbær. Jeg kunne dufte dem på lang afstand – de smagte lige så parfumeret som skovjordbær. Virkelig lækre.

På en anden stand stod en gammel dame og solgte hjemmelavede gedeoste og disse fine berberie andeæg.

På de skyggefulde pladser inde i middelalderdelen af Vence er der altid fint og fredeligt.

Byen er simpelthen så fin.

Vi købte brød (to baguettes tradition) hos Pâtisserie Palanque, som også har fine, fine kager, tærter, quicher, brioche, croissanter og alt muligt. Alt ser lækkert ud og der er altid masser af kunder.

Og så hjem og spise frokost i skyggen på terrassen: brød, tomater, mayonnaise, jambon blanc, forskellige oste, friske løg, jordbær til dessert. Uhm! Tak, Frankrig.

No Comments

Post A Comment