Marcipanspecier med pistacier og tranebær

Marcipanspecier med pistacier og tranebær

_1310620s

Der er vist lige tid til en lille juleopskrift mere. Disse småkager lavede jeg dejen til i morges sammen med Otto, og nu har jeg lige bagt dem. Det tog ingen tid. Jeg synes de er så fine og julede med små grønne pletter af pistacie og tranebær. Og så selvfølgelig masser af smag fra marcipan og smør. Det er sådan set bare mine håkonskager med nødder og bær i.

Og hey, hvis vi ikke ses før, så rigtig glædelig jul til alle!

_1310623s

Marcipanspecier med pistacier og tranebær
100 stk.

200 g blødt smør
90 g flormelis
100 g marcipan
kornene fra 1 stang vanilje
250 g hvedemel
50 g pistacier (køb dem uden inderskal)
50 g tørrede tranebær
1 æggehvide
1 dl sukker

1. Ælt smør, flormelis, marcipan, vanilje og hvedemel sammen. Det gøres nemmest i en røremaskine eller foodprocessor. Ælt pistacier og tranebær i og saml dejen. Del den i tre stykker og tril dem til pølser på ca. 5 cm i diameter. Pak dem i plastfolie og lad dem køle af i køleskabet et par timer – eller et par dage.

2. Tænd ovnen på 190 gr. Pensl dejpølserne med æggehvide og rul dem i sukker. Skær pølsen ud i skiver ca. 8 mm tykkelse og læg kagerne på bageplader med bagepapir. Sørg for afstand imellem da kagerne vokser lidt under bagning. Bag kagerne 8-10 minutter til de begynder at blive gyldne i kanten.

3. Lad kagerne køle helt af på en rist, inden de pakkes i lufttæt beholder.

No Comments

Post A Comment