Mandelkage med ferskner

Mandelkage med ferskner

ferskenkage, ferskentærte, fersken, nektarin

Denne opskrift er sådan en, jeg kommer til at bruge igen og igen. Den blev til på slump en dag, hvor mine svigerforældre skulle komme og babysitte Otto, og jeg i sidste øjeblik kom i tanker om, at det ville være god stil at have en kage klar, når de kom. Jeg havde perfekt modne ferskner og så freestylede jeg mig frem til dejen.

Resultatet var rørende vellykket. En saftig og hurtigt lavet ferskenkage, som også kan bruges med alle mulige andre slags frugt og bær. Jeg kommer helt sikkert til at lave den med æbler og pærer i efteråret. Prøv den også med figner, mirabeller, kirsebær, blommer, blåbær, hindbær og ribs. Nogle dage senere lavede jeg den med abrikoser og en håndfuld solbær fra haven. Det var også godt.

_1230901s

Mandelkage med ferskner
8-10 stykker kage

75 g blødt smør + ekstra til formen
125 g sukker + 1 spsk til formen
1 tsk vaniljesukker
2 store æg
1½ dl kærnemælk
50 g mandelmel
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3 store ferskner

1. Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen til det er lyst og glat og pisk så æggene i et ad gangen. Pisk det grundigt, så du får noget luft ind i dejen. Tilsæt kærnemælk, mandelmel, hvedemel og bagepulver og rør dejen let sammen til der ingen melklumper er.

2. Smør en tærteform på ca 30 cm i diameter med smør og drys med sukker. Hæld overskydende sukker fra og bred dejen ud i formen med en dejskraber. Hvis du bruger en form med løs bund, bør du fore formen med bagepapir, så du undgår at dejen drypper ud i bunden. Skær fersknerne i både og fordel dem henover dejen. Dejen hæver op omkring frugten under bagning.

3. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 30 min. Lad den køle lidt af og drys evt. med flormelis inden servering. Smager dejligt sammen med flødeskum eller creme fraiche.

3 Comments

Post A Comment

 • Moster
  Posted at 14:52h, 09 august Svar

  Hej,
  undre om det er varmluft ovn,eller alm.ovn de 180 grader.
  Jag har lige bagt den,var i ovnen knap 30 min.er bagt klar,men den er hvid som et lig.
  Det ser jeg din ikke er.Jeg har taget 180 grader alm.ovn.

  • Mira Arkin
   Posted at 09:21h, 11 august Svar

   Hej,
   Det er altid alm. ovn, medmindre jeg skriver andet. Der er meget stor forskel på ovne, så når man bager, må man altid forvente at ens egen ovn kan opføre sig anderledes end andre. Mht. dine andre spørgsmål, så kender jeg ikke den køkkenmaskine, du bruger. Brugte du piskeris eller rørespaden? Du skal bruge piskeris for at piske luft ind i æggene/dejen. Jeg bruger et håndholdt elpiskeris, der er ret effektivt. Jeg vil tro, jeg pisker æggene 30 sekunder pr styk. Når de øvrige ingredienser er kommet i dejen kan man enten røre eller piske, det betyder ikke så meget, det er med æggene, man pisker luft ind i dejen.
   Jeg håber, du får kagen til at fungere. Jeg har lavet den flere gange både i min egen ovn og i mine forældres med samme resultat.
   De bedste hilsner,
   Mira