Mandelkage med abrikoser og hindbær

Mandelkage med abrikoser og hindbær

_1330725s

Som sædvanlig endte jeg med at bage en kage sammen med Otto i søndags, fordi det regnede hele dagen. Hvad skal man ellers lave, måske?

Jeg brugte en af de basic kageopskrifter, jeg tit bruger som udgangspunkt for flere forskellige typer kage. Mandelmel og enten yoghurt, tykmælk eller kærnemælk i dejen gør kagen ekstra saftig. Det er cirka samme kage som min ferskenkage og æblekagen. Denne gang blev det bare tykmælk, for det var hvad jeg havde.

Otto fik lov at putte hindbærrene ned i dejen. Han er også sygt god til at slå æg ud uden at der kommer skaller i skålen. That’s my boy!

Fra vi startede til kagen var i ovnen gik der 12 min. Og det var vel og mære med en 4-årig som medhjælper.  Mega nem kage!

Nu vil hænge ud med min sovende baby – eller dvs. sidde ved siden af ham og spise frokost mens jeg ser Orange is the new Black, som jeg har gemt indtil min barsel.

_1330722s

Mandelkage med abrikoser og hindbær

6-8 pers.

75 g blødt smør + ekstra til formen
125 g sukker + 1 spsk til formen
1 tsk vaniljesukker
2 store æg
150 g tykmælk (eller kærnemælk, yoghurt eller creme fraiche)
50 g mandelmel
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
6 abrikoser
125 g hindbær
evt. perlesukker

1. Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen til det er lyst og glat og pisk så æggene i et ad gangen. Pisk det grundigt, så du får noget luft ind i dejen. Tilsæt tykmælk, mandelmel, hvedemel og bagepulver og rør dejen let sammen til der ingen melklumper er.

2. Smør en tærteform på ca 30 cm i diameter med smør og drys med sukker. Hæld overskydende sukker fra og bred dejen ud i formen med en dejskraber. Hvis du bruger en form med løs bund, bør du fore formen med bagepapir, så du undgår at dejen drypper ud i bunden. Skær abrikoserne i både og fordel dem henover dejen. Prop hindbær ned rundt omkring. Dejen hæver op omkring frugten under bagning. Drys evt. med perlesukker.

3. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 30 min. Lad den køle lidt af og drys evt. med flormelis inden servering. Smager dejligt sammen med flødeskum eller creme fraiche.

3 Comments

Post A Comment

  • Julia
    Posted at 20:07h, 17 juli Svar

    Tusind tak for opskriften. Det er en perfekt sommerkage. Jeg bagte den til sommerhusselskabet i dag.
    Et lille spørgsmål: bruger du generelt varmluft eller almindelig varme i dine bageopskrifter?

    • Mira Arkin
      Posted at 09:58h, 18 juli Svar

      Dejligt, du er glad for kagen 🙂 Opskrifterne er skrevet til alm. ovn, medmindre der står andet. Selv bruger jeg ofte varmluft – i så fald skal man trække 5-10 grader fra, afhængig af din ovn.

      • Julia
        Posted at 00:22h, 19 juli Svar

        Tak – så ved jeg det fremover 🙂