Madvideo: Mira laver æblekage

Madvideo: Mira laver æblekage

fashionpostvideo

Jeg har haft besøg af Fashion-Post, som kom og lavede en fin video hjemme i mit køkken. Se med her og hør hvad jeg mener om margarine og sport.

Opskriften på kagen kan du se nedenfor.

Æblekage med kardemomme og kanel

8-10 stykker kage

75 g blødt smør + ekstra til formen
125 g sukker + 1 spsk til formen
1 tsk vaniljesukker
2 store æg
150 g skyr
175 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk kardemomme
2 æbler
½ tsk kanel + 2 tsk sukker til drys
100 g mandler, groft hakkede

1. Rør smør, sukker og vaniljesukker sammen til det er lyst og glat og pisk så æggene i et ad gangen. Pisk det grundigt, så du får noget luft ind i dejen. Tilsæt skyr, hvedemel, kardemomme og bagepulver og rør dejen let sammen til der ingen melklumper er.

2. Smør en tærteform på ca 30 cm i diameter med smør og drys med sukker. Hæld overskydende sukker fra og bred dejen ud i formen med en dejskraber. Hvis du bruger en form med løs bund, bør du fore formen med bagepapir, så du undgår at dejen drypper ud i bunden. Skræl æblerne og skær dem i både og fordel dem henover dejen. Drys med hakkede mandler og kanelsukker. Dejen hæver op omkring frugten under bagning.

3. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 30 min. Lad den køle lidt af inden den serveres. Smager dejligt sammen med flødeskum eller creme fraiche.

3 Comments

Post A Comment

 • arendse
  Posted at 20:00h, 18 november Svar

  Det ser dejligt ud. Jeg undrer mig over, hvorfor der er så relativt meget æg i denne grunde i forhold til i din hindbærcrumblekage? Hvilken grunde foretrækker du og hvorfor?
  Tak

  • Mira Arkin
   Posted at 11:27h, 23 november Svar

   Hej,
   Æblekagen her har en meget mere fluffy og let dej med godt med luft i, som giver et godt modspil til de saftige æbler, hvor hindbærcrumblekagens dej er mere tæt og saftig. Det kommer alt sammen an på, hvilken type kage, man gerne vil have.

 • Anne Martinez Jacobsen
  Posted at 10:08h, 16 november Svar

  Mira – jeg er VILD med din film! Perfekt længde, og lækker opskrift, som jeg må prøve en dag 🙂

  Kh,
  Anne, http://www.travelsandtinytreats.com