Madrids bedste tortilla? Frokost på Las Tortillas de Gabino

Madrids bedste tortilla? Frokost på Las Tortillas de Gabino

Nu skal I høre, hvordan jeg blandt andet finder spisesteder, når jeg skal ud at rejse – det er naturligvis noget, jeg bruger meget tid på. Jeg kigger ikke så meget på store avisers lister – de er ofte meget præget af hypede nye steder og meget gammeldags steder. Men ikke så meget alle dem ind i mellem. Jeg går heller ikke efter de store Michelinstjerner, for her synes jeg vi for det meste er meget dygtigere i Danmark plus at jeg egentlig ikke gider at måltiderne skal være utroligt lange, når jeg rejser.

Det jeg gør meget er at søge på foodie blogs, lede på Pinterest efter hashtags som handler om mad og restauranter for en bestemt destination (fx #madridfoodie eller lignende) og så kigger jeg på Google maps og zoomer ind på områder, jeg befinder mig i eller skal hen til og kigger på alle brugerbillederne, der ligger på de restauranter, der kommer frem (på Tripadvisor). Jeg interesserer mig til gengæld ikke for selve brugeranmeldelserne – jeg stoler overhovedet ikke på, at en tilfældig Tripadvisorbruger har samme smag i mad og service, som jeg har. Men billederne siger mig utroligt meget.

Og netop på denne måde fandt jeg denne restaurant, Las Tortillas de Gabino, i Chamberí. Helt specifikt var det flere billeder af en bestemt ret, som gav mig the hots efter at spise der. Det var de gratinerede knivmuslinger, som jeg ikke kunne stå for. Jeg måtte have dem! Og hvor var det godt, at jeg bestilte bord til frokost her. Der var kun lokale der – både business og pleasure. Super god service, hurtig betjening, så hele frokosten kun tog 1½ timer. Jeg synes virkelig jeg fandt en perle, som aldrig var dukket op på Condé Nast Travellers eller The Guardians rejsesider. En rigtig rar bistro, som tydeligt var velbesøgt (man skal klart bestille bord – også til frokost). Madrilenerne spiser frokost ml. 14-16 og vi havde bord kl. 14. Kort efter blev restauranten fyldt op.

Og her er så de sexede knivmuslinger. De var gratineret med en hvidløgs-paprika mayonnaise. Muslingerne var først dampet og derefter taget ud og skåret i mundrette bidder, så de var lige til at spise uden besvær. SÅ lækkert, altså! Jeg drak dejlig læskende Albarino fra Galicien til. Perfekt.

Restauranten har – som navnet afslører – speciale i tortillas. De spanske omeletter med fyld. Vi fik den som en dele-mellemret og den var latterligt god. Utroligt god! Glem de skærefaste, tørre, tykke tortillas. Den her var blød og let og snasket og fantastisk. Fyldet var kartofler og trøffel. Tortillaen var kun stegt på bunden og æggene var stadig let cremede. Der var en bechamel sauce i og kartoflerne var ovnstegt, så de var bløde – sådan som boulangère kartofler er det. Måske også med løg og noget fond. Og så masser af revet trøffel i. Ork satme, det smagte godt. Hver mundfuld var himmelsk!

Som hovedret delte vi en entrecote. Vi havde egentlig valgt hver vores hovedret, men tjeneren sagde vi burde nøjes med at dele den ene. De bruger meget det med at dele i Spanien – jeg synes nogle gange det var svært at regne ud, om alt skulle deles og hvor meget man skulle bestille, men det var perfekt rådgivning fra tjeneren, for vi var døde, hvis vi havde fået hver vores hovedret.

Steaken var en velhængt entrecote med masser af fedt på. De steger bøfferne meget røde, men det var fint med os. Kødet kom udskåret på et fad, toppet med pesto, friteret grønkål og tynde strimler af milde løg. Og så tændstik-fritter. Det var dejligt!

Desserterne var også utroligt vellykkede. Først delte vi en arroz con leche – den spanske udgave af riz au lait eller rice pudding, som jeg elsker. Den var perfekt cremet og blev serveret kold, bare drysset med kanelsukker som havde fået en tur med gasbrænderen og så en også cremet kold kompot af mango og ananas. Gid jeg dog havde en portion af den foran mig NU!

Bagefter kom vores anden deledessert – helt tynd æbletærte, som var lavet på bestilling og som blot kom med en kugle vaniljeis og var lige præcis som sådan en tærte skal være.

Min varmeste anbefalinger til Las Tortillas de Gabino.

No Comments

Post A Comment