Madklubben Admiralgade – feminint steakhouse

Madklubben Admiralgade – feminint steakhouse

_1170489s

Prøvemiddage er sådan noget, restauranter holder for venner af huset, før de slår dørene op for det rigtige publikum. Både ved nyåbninger, ved køkkenchefskifter og menu- eller konceptforandringer. Sådan en prøvemiddag var Peter og jeg til i torsdag på det nye Madklubben Admiralgade. Det er samme sted, hvor Frankies lå; en af Madklubben restauranterne, som har haft lidt svært ved at finde fodfæste i byen. Måske pga. den diskrete beliggenhed i Admiralgade mellem Nikolaj Kirke og Ved Stranden.

På fredag d. 13. september åbner Madklubben Admiralgade dørene igen – nu som feminint steakhouse. Og ja, det kan man sagtens være. Feminin og steak. Det er jeg for eksempel lidt.

Madklubben Admiral

Ejeren og idémanden bag de efterhånden mange Madklubben restauranter, Anders Aagaard, var selv på gulvet (og også ved sit eget bord sammen med hustru og tvillinger). Her var han lige ovre ved vores bord sammen med datteren Roberta og fortælle om konceptet om de maskuline bøffer med de feminine tilbehør. Det går egentlig bare ud på, at man modsat Madklubben Steak ikke finder fritter og béarnaise på kortet på Admiralen. Her bestemmer køkkenet i stedet, hvad man får som tilbehør til sit kød. Mere om hvad vi fik til vores kød senere.

_1170472s

Sammen med vores velkomstbobler og brød med godt smør fra Naturmælk kom en rustik gryde med thaimuslinger i den mest vidunderlige suppe, der smagte af citrongræs, ingefær og chili. Rigtig lækkert.

_1170478s

Det store Bon Vivant bræt var spækket med lækkerier, som restauranten indsamler fra forskellige slagtere i landet (og udlandet). Øverst var der rillettes af and, med uret rundt er det så paté de campagne med sprøde, hjemmesyltede agurker, kogt skinke, en veltilsmagt mayonnaise, fennikelsalami, vist nok noget okseinderlår, en fantastisk røget rønnebærsalami, syltede babyferskner, spansk paprikapølse og foie gras terrine med syltede kvæder. Sammen med brættet drak vi en let og ukompliceret sauvignon blanc fra Sauvion et Fils, som koster 200 kr. flasken.

_1170485s

Det var ikke os selv, der bestemte hvad vi fik at spise på denne prøveaften, men heldigvis kunne køkkenet mærke, hvad jeg drømte om, så ind kom et stykke côte de boeuf på 1 kilo, som Peter og jeg skulle dele. Det er det øverste billede.

Kødet var dansk, græsfodret, det var saftigt og godt marmoreret – jeg fik lov at se en af de rå bøffer og det så virkelig lækkert ud med en kraftig marmorering. Tilbehøret var en kalveglace med rødebe, saltbagt selleri, en gryde med glaserede rødbeder, skalotteløg og i bunden revne rå rødbeder. I den lille gryde var en persillepuré, som vi ikke var helt vilde med. Den blev lidt fad i det, men det virkede meget godt at spise den sammen med nogle af de rå rødbeder. I skålen ved siden af var der meget syndige knuste kartofler med utrolige mængder dejligt smør i og et drys af karse. Vi kunne akkurat næsten spise hele bøffen, men ikke helt.

Til kødet drak vi en drikfældig vin fra Mont Ventoux til sølle 200 kr.

Da det var desserttid kom alle tre desserter fra kortet ind. Vi var ikke ret sultne, men vi fik nu alligevel gjort et ret godt indhug i dem.

_1170495s

En helt klassisk créme brullée med perfekt sprød karamel.

_1170497.sjpg

Rombraiseret ananas med kokosis.

_1170501s

Og den smukkeste af desserter og også den frækkeste: frosne bær der blev omsluttet af en tyk, varm hvid chokoladesauce. Den var sjov at spise, for bærrene var iskolde og syrlige og sparkede røv sammen med den fede, varme chokoladesauce.

Nu var vi inviteret til denne middag, men hvis man kigger på kortet og regner sammen, så ville vores middag stå i kr. 1400 for os begge, inklusiv bobler og to flasker vin, men ikke inklusiv hvad det koster at få alle tre desserter. Uanset hvad, så er det en helt fornuftig pris for det kvalitetsniveau. Kødet var virkelig godt og det samme var tilbehøret. Det var dejligt at få lidt anderledes tilbehør til sin bøf. Du kan også vælge andre bøffer både til én person eller flere. F.eks. en ribeye, en chateaubriand eller en hel, fransk kylling. Restauranten kører også med en prix fixe menu hvor du kan spise 3 retter til 200 kr. i bedste Madklubben stil.

Madklubben Admiralgade er lige et hak opad i forhold til de øvrige restauranter i kæden. Indretningen er som på alle stederne rigtig lækker. Her er stilen mere hjemlig med danske designstole og lidt farve på panelerne. Tanken er stadig den samme  som da det hed Frankies – at det skal være som at spise middag hjemme hos dine venner, hvor der er gang i den, man gerne må bælle vin, musikken er festlig og stemningen er festlig, men stadig afslappet og hyggelig. På vinsiden kan du vælge de helt billige flasker, som vi drak, der stadig smager godt. Men der er også mulighed for at give den gas, for Madklubben Admiralgade har f.eks. et udvalg af hele årgang 2010 fra Bourgogne-kult-producenten Pacalet til meget rimelige restaurantpriser, og der er også et sjovt udvalg af store flasker på op til 3 liter. Er du til øl, er der Mikkeller på kortet, og så kan man i øvrigt få en dejlig flaske Billecart-Salmon Rosé champagene til den venlige pris af kr. 650.

Vi sprang kaffen over, men vælger du kaffe, kommer den fra Coffee Collective og serveres i en fin bakke, hvor man selv brygger sin kaffe med den moderne V60 filterbrygger. Og der er flødeboller fra Summerbird til!

Madklubben Admiralgade
Admiralgade 25
1066 København K

4 Comments

Post A Comment

  • Steffan
    Posted at 22:20h, 17 september Svar

    Fed anmeldelse & igen de bedste billeder
    Jeg er blevet en fast følger 🙂
    Venlig hilsen
    Steffan
    Kødauktionen.dk – Kødleverandør til de danske Restaurationer 

    • Mira Arkin
      Posted at 00:24h, 18 september Svar

      Fedt at høre:-)

  • Vi spiser ude
    Posted at 10:46h, 16 september Svar

    På Madklubben går man aldrig galt i byen 😉
    God anmeldelse og flotte billeder. Det kunne være man skulle besøge Madklubben i Admiralgade.

  • Madklubben
    Posted at 12:10h, 10 september Svar

    Kære Mira.

    Tusind tak for besøget og for den fine reportage. Hvor er vi glade for, I gik mætte og begejstrede fra Admiralgade.

    Kom snart igen!

    Bedste hilsner
    Anne Mette Hancock
    Pressechef og webredaktør
    http://www.madklubben.dk