Madeleinekager

Madeleinekager

_1140082s

Her på en regnvejrsdag i Norge, hvor jeg befinder mig lige nu, kommer jeg helt naturligt til at tænke på kage. Og så kom jeg i tanker om, at jeg lovede at give jer min opskrift på luftige, duftende madeleines – de fine kager, som Marcel Prousts protagonist tager en bid af i På sporet af den tabte tid (1932-1938) og bliver ført tilbage til en masse minder.

Nu har jeg ikke læst de mange bind af Prousts klassiske værk, men jeg har fornøjet mig mange gange med at spise de fine madeleinekager – både fra bagere i Frankrig og hjemmelavede, som er de bedste.

Du skal bruge de særlige, muslingeformede madeleineforme. Jeg bruger nogle af silikone og jeg har to af dem, så jeg kan lave det meste af portionen på én gang.

Madeleines
30-35 styk

3 store æg
150 g sukker
revet skal af 1 økocitron
kornene fra ½ vaniljestang
200 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
100 g smeltet smør + lidt ekstra til formene
½ dl mælk

1. Pisk æg, sukker, citronskal og vanilje sammen til det er skummende hvidt. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i dejen. Tilsæt smeltet smør og mælk og rør dejen let sammen.

2. Pensl formene med smeltet smør og kom dejen i. Formene skal fyldes til lige under randen. Bag kagerne i 10-12 minutter ved 210 grader. Lad dem køle let af i formene og vend dem ud på en rist. Drys evt. med lidt flormelis. Smager perfekt til en kop te.

Du kan også smage kagerne til med appelsinskal i stedet for citronskal. Eller prøv med arabisk appelsinblomstvand eller rosenvand.

 

_1140074s

5 Comments

Post A Comment

 • Didde pedersen
  Posted at 11:12h, 17 maj Svar

  Bruger du varmluft ovn? 🙂

  • Mira Arkin
   Posted at 18:38h, 17 maj Svar

   Ja næsten altid

   • Didde pedersen
    Posted at 00:50h, 18 maj Svar

    Tak. 🙂

 • Lene Vasegaard
  Posted at 14:29h, 10 januar Svar

  i love madeleine cookies and Proust

 • Lene Vasegaard
  Posted at 14:28h, 10 januar Svar

  I love madeleine cookies