Maddage i Tourrettes sur Loup
Hvis du ikke allerede har opdaget via mine Instagram opdateringer, så befinder jeg mig for tiden i vores dejlige hus i Tourrettes sur Loup i Sydfrankrig. Jeg har arbejdet her nogle dage med min fotografveninde Line Klein og lavet en masse madsager med de lækre råvarer hernede. Jeg tænkte, du lige skulle have et kig bag scenerne.
Jeg elsker at lave mad hernede. Selv om køkkenbordets højde absolut ikke passer til en nordisk kvinde og jeg måtte få et hysseflip over en gammel og uduelig stavblender (jeg har købt en ny til huset i dag), så er det bare så skønt at stå i køkkenet og se ud på den grønne have, hvor det bugner med kryberosmarin og der bare dufter helt latterligt godt af varme, pinjetræer og krydderurter. Uhm!
En klassisk clafoutis og små tærter med gedeost og flamberede kirsebær.
Foccacia med ansjoser, løg og salvie.
Bløde, søde abrikoser og mørkerøde – næsten blålige tomater, som smagte vildt godt.
Otto var helt vild med min stegte rokkevinge. I kan tro, madskribent-mor blev glad for at have et barn, der bare sagde “mere, mere, mere” til de bløde stykker af fisk. Jeg må nyde det, så længe det varer. Hans ungdomsoprør bliver sikkert, at han kun vil spise pulverbéarnaise og toastbrød.
Bagefter legede vi citronleg (man bider i citronen og laver sjove ansigter over surheden) med citroner fra vores lille citrontræ, som havemanden Muhammed plantede sidste år.
Lise-Lotte
Posted at 09:18h, 16 juniVores børn er også vokset op med lækkerier og er vant til god mad.Det hjælper også med en børnehave hvor maden er økologisk og hjemmelavet. forældrene har simpelthen hyret en kok, og han eksperiementerer, så børnene får hummus og grøntsagsstænger, gambasog har egen lille køkkenhave. De får også lov til at være med i køkkenet, hvilket ikke gør dem smagsforskrækket.
Var det noget med at du var gravid igen?
Mira Arkin
Posted at 12:45h, 16 juniDet lyder godt nok som en dejlig børnehave:-)
Jo, jeg var gravid, men mistede desværre barnet halvvejs. Så nu prøver vi igen…
KH Mira
Lina Lavain
Posted at 21:09h, 04 juniJeg lover dig, Mira: Børn der vokser op med god mad fortsætter i den gode stime… …
Mine to store sønner blev fodret med (synes jeg selv) god mad som små og i dag elsker de besøg på gode restauranter, samt at eksperimentere derhjemme, shoppe løs på madmarkeder og i madbutikker. Det er næsten for meget faktisk.
Chancen for at din lille Otto forfalder til hvidt discount toastbrød og pulverbearnaise senere i ungdommen, og blot for at gøre oprør, er usandsynlig lille 😉
Fortsat god ferie i Sydfrankrig herfra. Jeg misunder dig uendeligt meget.
Mira Arkin
Posted at 07:12h, 05 juniÅh, det håber jeg, Lina 🙂 Synes kræsne børn er så irriterende! 🙂