Mad i et fad: Kylling med chorizo, blomkål og kartofler
Det her er mega nem aftensmad, hvor alt laves sammen, i to etaper. Jeg elsker retter, som mere eller mindre passer sig selv i ovnen, så jeg på god husmoderlig vis kan få ryddet op i køkkenet og serviceret ulvetime-crazy unger, mens maden stille og roligt bliver klar og dufter. Ind med fadet på bordet og så er der mad.
Det skal helst være de rå chorizoer, man skal bruge til retten. Dem har de i Irma, hos Nemlig.com og i en større variant hos Meny. Du kan også til nød bruge hård chorizo, som så skal skæres i chunky skiver. Eller prøv med merguez eller andre spændende pølser. Hvis du som min mand synes der mangler noget salle (som det hedder på nordjysk) – altså noget at dyppe fx. kartoflerne i, kan du hurtigt røre lidt creme fraiche sammen med din yndlingschilisauce og lidt salt og så er dén i vinkel.
Du kan sagtens lave retten med en hel kylling, som du selv parterer – så er der mad til 6 pers. hvis du stadig har pølserne med. Kyllingeoverlårene gør det ekstra super nemt og hurtigt.
Kylling med chorizo, blomkål og kartofler
4 pers.
750 g kyllingeoverlår
750 g kartofler
1 spsk olivenolie
1 tsk paprika
1 tsk stødt koriander
salt og sort peber
1 blomkål
300 g rå mini chorizo
1 citron
evt. frisk oregano
- Kom kyllingeoverlårene i en stor bradepande. Jeg er blevet afhængig af mine forskellige alu-bradepander, som er vildt nemme at gøre rent, så jeg behøver ikke have bagepapir i bunden. Skrub kartoflerne og skær dem i både. Vend både kylling og kartofler med olivenolie, paprika og koriander og krydr med salt og peber. Fordel det i bradepanden og kom det i en 200 gr. varm ovn (jeg bruger varmluft) i 20 min.
- Imens deles blomkål i buketter. Når de 20 minutter er gået, tages fadet ud af ovnen. Kom blomkål i fadet og sammen med chorizo og rod lidt rundt i det, så der kommer lækker stegejuice fra kyllingen på både kartofler og blomkål. Steg retten færdig i 15 min. og drys evt. med lidt frisk oregano (eller hvd du nu ellers kan lide). Servér med citronbåde.
No Comments