Macarons med salt chookoladeganache
De er bestemt ikke perfekte, men det var også kun anden gang i mit liv, jeg prøvede at lave macarons. I sidste uge var jeg nemlig del af en lille macaronkonkurrence, som Kenwood afholdte. I hold på to og to dystede en flok madbloggere mod hinanden og præmien var en spritny Kenwood Chef Titanium XL køkkenmaskine. Gæt hvem, der vandt…
Foto: Sarah Coghill
Jeg var på hold med Sabrina fra With Love & Sugar. Vi flottede os og lavede to slags macarons. En lysegul en med prosecco buttercream og en pink en med mørk chokoladeganache med salt.
Nadia fra Foodfanatic var med som dommer og havde selv øvet sig meget i at lave de små macarons, som er berygtede for at være svære at få til at lykkes. Hun bruger den franske superkonditor, Pierre Hermés opskrift og den brugte vi også. Så lavede jeg min sædvanlige ganache og krydrede med salt, inden de små macarons blev lagt sammen. Desværre blev buttercreamen lidt grynet, da der kom prosecco i, selv om den smagte godt.
Pierre Hermés opskrift bruger en kombi af italiensk marengs – som er den vi laver her med sukkersirup – og en mandelmasse, der blandes sammen.
Nadia og en repræsentant fra Kenwood smagte sig igennem de mange fine macarons – ingen var mislykkede, så det var faktisk ret flotte resultater fra alle. Meeen vores pink macaron var alligevel den bedste, så Sabrina og jeg vandt og kunne gå/slæbe os hjem med hver vores helt nye Kenwood maskine. Fedt!
Her får I opskriften på de fine pink macarons:
Macarons med salt chokoladeganache
ca. 30 stk.
Macarons
Mandelmasse
55 g æggehvide
150 g flormelis
150 g mandelmel
Rør ingredienserne sammen. Vi brugte mandelmel fra Irma, som er så fintmalet, at man ikke behøver sigte det for at undgå klumper og nubret overflade på macaronerne.
Marengs
55 g æggehvide
150 g sukker + 20 g
½ dl vand
Ganache
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
1 spsk smør
½-1 tsk flagesalt
25 g mørk chokolade til pynt
1. Kog en sukkersirup af 150 g sukker og vand til det når en temperatur på 118 gr (du må bruge et sukkertermometer). Pisk æggehvider skummende sammen med 20 g sukker. Mens du pisker videre ved middel hastighed, hældes den varme sukkersirup i. Pisk videre ved lidt højere hastighed, til marengsen køler ned og bliver flot og blank. Vend marengsmassen forsigtigt sammen med mandelmassen og tilsæt evt. en smule frugtfarve. Jeg kan bedst lide at bruge frugtfarvepaste eller pulver, så du ikke tilsætter for meget væde.
2. Kom massen i en sprøjtepose med rund tylle og sprøjt den ud på 2 bageplader med bagepapir til små cirkler. Husk at have lidt plads imellem, da de flyder lidt ud. Slå bagepladerne fast ned i bordet, for at fjerne store luftbobler og lad det stå i 30-40 min og tørre. Marengsen danner en tynd skorpe mens den tørrer, som gør at når den hæver i ovnen, får den de flotte “fødder” i bunden, som man gerne vil have. Bag dem i 12-14 min ved 130 gr. (jeg brugte varmluft, så i en almindelig ovn skal du bruge 150 gr.). Lad dem køle af, og pil dem forsigtigt af bagepapiret.
3. Hak de 100 g chokolade groft og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen sammen med smør. Lad det stå og smelte og rør det så sammen til en ganache. Smag til med et nip salt. Lad ganachen køle af til den har nutellakonsistens. Kom den i en sprøjtepose og sprøjt den ud på halvdelen af macaronerne. Drys en smule salt på hver og læg dem sammen med den anden halvdel. Smelt de 25 g chokolade og brug en pensel til at lave mønster henover toppen af macaronerne.
No Comments