Må vi få kage nu? Kringle med æble og blåbær.

Må vi få kage nu? Kringle med æble og blåbær.

Jeg er ikke i nærheden af at være lowcarb, alkoholfri eller på nogen som helst form for kur her i januar. Jeg synes måneden er trist nok i forvejen, så der bliver spist pasta, drukket vin og bagt kager, fuldstændig som der plejer. F.eks. denne dejlige kringle, som jeg pludselig fik en craving for. Fluffy gærdej fyldt med remonce og så med æbler og blåbær i for en lidt mere frisk eller i hvert fald frugtagtig kringle. Jeg ved godt, det er old school, men kringle holder altså!

Det bliver en ordentlig basse, som lige kan ligge diagonalt på en bageplade. Men jeg synes, at når man nu er i gang med at lave kringle, kan man lige så godt lave en stor én.

Kringle med æble og blåbær

8 pers.

Dej:
½ dl lunkent vand
25 g gær
2 store æg
½ dl kærnemælk
50 g sukker
100 g smeltet smør, let afkølet
½ tsk groft salt
1 tsk stødt kardemomme
ca. 450 g hvedemel

Fyld
100 g blødt smør
100 g sukker
25 g mandelmel
2 små æbler
½ tsk kanel
125 g blåbær

Pynt
1 æg til pensling
2 spsk sukker
40 g mandelflager

  1. Opløs gæren i det lunkne vand. Rør æg, kærnemælk og sukker sammen og bland det i. Tilsæt smeltet smør, salt og kardemomme. Ælt melet i dejen. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele. Dejen skal være ret fugtig. Jeg ælter den i en røremaskine. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1½ time til den er fordoblet i størrelse.
  2. Til fyld røres en remonce af smør, sukker og mandelmel. Rul dejen ud i et stort rektangel og flyt den over på en bageplade med bagepapir på. Fordel remoncen ned langs midten og lad 7-8 cm være fri på hver side. Skær 2 cm brede strimler i dejen på hver side af remoncen (se billedet). Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Vend dem med kanel og fordel dem over remoncen i midten sammen med blåbær. Fold dejstrimlerne ind over fyldet som vist på billedet.
  3. Lad kringlen efterhæve i 30 min. Pensl den så med æg og drys med sukker og mandelflager. Bages i ca. 20 min. ved 200 gr. (190 gr. varmluft).
No Comments

Post A Comment