Lune gulerødder med harissa og ricotta

Lune gulerødder med harissa og ricotta

Foto: Line Thit Klein

Foto: Line Thit Klein

Gulerødder er så pæne, men måske har de lidt lavstatus rundt omkring i folks grøntsagsskuffer. Der er ikke så meget glamour over en gulerod. Men det er da synd, for de smager så godt – især når de er friskopgravede.

Tidligere på året lavede jeg i Gastro denne skønne gulerodsret med spicy og let bitter harissa – den nordafrikanske chilipasta, som kan købes færdiglavet på tube og i meget smukke dåser. Prøv lige det til din ydmyge gulerod. Det spiller!
I denne opskrift er der nok til 6-8 personer som tilbehør.

Lun salat af gulerødder med harissa og ricotta

1 kg gulerødder – gerne i flere farver
1 spsk olivenolie
salt
125 g ricotta
50 g valnødder, grofthakkede
1 håndfuld basilikum

Dressing
1 spsk harissapasta
saft af ½ citron
3 spsk olivenolie
salt

Skrub gulerødderne og vend dem i olie og lidt salt. Bred dem ud i en bradepande  og steg dem i ovnen ved 180 gr i 45 min. Lav imens en dressing af harissa, citronsaft og olivenolie. Smag til med salt.

Flæk gulerødderne på langs, mens de er varme, og anret dem på et fad. Smuldr ricotta over og kom dressing, valnødder og basilikum over.

No Comments

Post A Comment