Lun vintersalat med byg, squash og tranebær
Jeg lavede sådan en tasty, lun vintersalat tidligere i januar. Den kan spises som tilbehør til kød eller fisk, men den er også dejlig for sig selv. Jeg brugte rød byg, da jeg lavede salaten. Rød byg er meget fast i konsistensen og har et godt bid. Du kan også bruge perlebyg, spelt eller andre slags korn. Eller bulgur, couscous eller pasta.
Rød byg med butternut squash og tranebær
4 personer som tilbehør
2 dl rød byg, perlebyg, eller spelt eller rug
5 dl vand
½ butternut squash
3 små rødløg
½ tsk stødt spidskommen
100 g tranebær
salt
friskkværnet sort peber
olivenolie
180 g fetaost i blok
1 lille bundt persille
2 spsk æblecidereddike eller anden lys eddike
1. Varm ovnen op til 220 gr. (200 gr. i varmluftsovn). Kog grynene efter pakkens anvisning.
2. Skræl imens squashen, fjern kernerne og skær den i tern på 2 cm bredde. Skræl løgene og skær dem i tykke både. Kom begge dele i et ovnfast fad og vend med spidskommen, lidt salt og ca. 1 spsk. olivenolie. Bag det i 30 minutter. Skyl tranebærrene grundigt – der kan være en del sand ved.
3. De sidste 7-8 minutter af bagetiden tages fadet ud og tranebærrene kommes i og bager med.
4. Vend de bagte grøntsager sammen med den kogte byg. Smuldr fetaen i. Hak persille groft og vend i sammen med eddike og lidt olivenolie. Krydres med salt og peber.
Kan spises som en ret i sig selv eller som tilbehør til kød eller fisk.
Josefine
Posted at 11:14h, 04 februarDet ser rigtig lækkert ud 🙂