Lun pasta med spidskål
Kål er måske ikke det mest sexede man kan putte i munden, men kål findes jo i mange afarter – og nogle er mere sexede end andre!
Jeg er især glad for sommerens kål – både spidskål og hvidkål. Om sommeren er kålen mere “løs-bladet” og finere i teksturen. Man skal ikke tygge den så længe, og det synes jeg gør den mere delikat.
Sommerkålen smager dejligt rå i salater, men er også lækker i andre sammenhænge, som f.eks. denne lune pastaret, hvor jeg bruger spidskål sammen med fennikel og sprøde sukkerærter. En dejlig let, sommerlig ret, som smager skønt for sig selv, men også egner sig som tilbehør, f.eks. til et stykke grillet laks. Udover at den smager godt, er den også meget hurtigt lavet, og er således ideel til at smide sammen, når det skal gå stærkt med maden. Hvis man som jeg er doven og godt kan lide at smutte om hjørner, kan jeg anbefale at smide grøntsagerne i gryden sammen med pastaen og lade dem koge sammen. Herved suger pastaen grøntsagernes smag til sig, og det sparer både tid og opvask og giver dig længere tid til at have det dejligt sammen med kæreste, børn eller fjernsyn!
Lun pasta med spidskål til 2 personer, eller som tilbehør til 4 personer
200 g. snittet spidskål (eller sommerhvidkål), svarende til ca. 1/3 kålhoved
½ snittet fennikel
125 g. sukkerærter halveret på langs
5 spsk. crème fraiche 9%
2 tsk. sød fransk sennep
Revet skal af ½ citron (ikke overfladebehandlet)
1 håndfuld blandede friske krydderurter, f.eks. estragon, dild og purløg
250 g. frisk pasta
Salt og sort peber
Rør en dressing af crème fraiche, citronskal og sennep. Smag til med salt (husk at det skal saltes ekstra, da dressingen skal blandes op med pastaen og grøntsagerne).
I en stor gryde med masser af godt saltet vand koges pasta, fennikel og sukkerærter i 2 minutter. Tilsæt den snittede kål og lad vandet koge op igen, inden gryden tages af varmen. Det hele hældes over i et dørslag, og derefter i en stor skål og blandes med dressingen og de grofthakkede krydderurter. Giv skålen et par omgange med peberkværnen og server!
dina Nørgaard jensen
Posted at 08:53h, 24 majVirkelig lækker ret, kan varmt anbefales. Let, sommerlig og rigtig godt! – rigtig god med friskrevet parmesan over!! Grillet laks, eller hvidvinsdampet laks… Og et godt glad rosé eller hvidvin;)
Marie
Posted at 00:41h, 16 majÅh Mira, jeg er vild med denne ret. Tak!
Mira Arkin
Posted at 22:39h, 15 maj🙂
Jacob Dietz
Posted at 14:28h, 09 septemberJeg kan også godt lide kål. Jeg synes det er sjovt når der er noget der har overdrevet meget gas…. Sommerkål og Sommergas