Lun kartoffelsalat med bacon og forårsløg

Lun kartoffelsalat med bacon og forårsløg

– SPONSORERET INDLÆG –

_1270557s

I dag arbejder jeg hjemme. Vi har fået poleret vinduer og nu sidder jeg og blogger og venter på solformørkelsen. Det er lidt creepy og også meget spændende. Tænk hvor mærkeligt folk i stenalderen har syntes det var, når lyset pludselig forsvandt uforklarligt midt på dagen. Efter formørkelsen skal jeg spise sushi til frokost med en veninde. Mere om det i et andet indlæg. I skal også lige have opskriften på denne lækre, lune kartoffelsalat, jeg lavede for et par dage siden.

Jeg har fået en dynge kartofler, som jeg lige for tiden går og leger med og laver forskellige opskrifter ud af. Her har jeg lavet en lun kartoffelsalat af sorten Antonia, som er en fast og tæt kartoffelsort med en smuk gul farve og en dejlig smør- og nøddeagtig smag.

Antoniakartofler fra Storøhage fås i bl.a. Superbest og Spar.

Lun kartoffelsalat med bacon og forårsløg
Til 4 personer

750 g Antoniakartofler
125 g bacon i skiver
2 bdt forårsløg
75 g cornichoner
1 lille bdt dild
2 tsk dijonsennep
3 tsk sherryeddike
4 spsk vindruekerneolie
1+2 spsk olivenolie
½ tsk sukker
salt og sort peber

1. Kog kartoflerne i godt saltet vand. Giv dem 7-8 min., sluk for varmen og lad dem tilberede færdigt i det varme vand under låg i 4-5 min. Sigt vandet fra og lad kartoflerne dampe af i gryden uden låg.

2. Mens kartoflerne koger, steges bacon sprødt. Lad dem dryppe af på et par stykker køkkenrulle og bræk så baconen i mindre stykker.

3. Skær forårsløg i skiver. Varm 1 spsk olivenolie i en pande og svits løgene 1-2 min til de akkurat begynder at falde sammen. Skær cornichoner i tynde skiver og hak dilden groft.

4. Rør en dressing sammen af sennep, eddike, 4 spsk vindruekerneolie, 2 spsk olivenolie og sukker. Smag til med salt og sort peber. Skær de lune kartofler i skiver og kom dem i en salatskål sammen med forårsløg, cornichoner og dild. Vend dressingen i og drys bacon over.

No Comments

Post A Comment