Lun græskarsalat med æble

Lun græskarsalat med æble

Foto: Line Thit Klein

Foto: Line Thit Klein

Ja ja, det er officielt stadig sommer, men man kan ikke undgå at føle sig lidt efterårsagtig til mode. I går aftes skulle jeg ud og spise (Retour Steak Vesterbro – perfekt bøf, fritter og en helt ok béarnaise, som dog godt måtte have haft mere estragon og/eller kørvel i for at være rigtig sexet) og jeg havde både strømpebukser, lukkede sko og tørklæde på. For slet ikke at nævne paraply! Jeg bagte også en kage med æbler og blåbær (opskriften kommer), fordi det regnede så meget, at jeg måtte have en kage.

Jeg føler altså, at det er retfærdiggjort, at jeg disker op med en græskaropskrift nu. Der er begyndt at komme græskar, så det er helt fint sæsonmæssigt. Denne ret er også en mere let måde, at servere græskar på. Og utroligt pæn.

Jeg serverer den direkte fra bagepladen, fordi den ser så flot ud, men du kan også skubbe de bagte græskar og æbler over på et fad, før du dresser den færdig med salaterne.

 

Lun græskarsalat med æble
Tilbehør til 4 personer, frokost til 2

1 lille hokkaido græskar eller butternut squash, eller ½ stort
2 æbler
3 spsk olivenolie + ekstra
1 kvist frisk rosmarin
1 bakke blandede babysalater
1½ spsk hvid balsamico
salt og sort peber

1. Fjern kernerne fra græskarret og vask det. Du behøver ikke skrælle det. Del æblerne og fjern kernehuset. Brug et mandolinjern til at skære meget tynde skiver af både græskar og æble.

2. Kom det på en bageplade med bagepapir og vend det med 3 spsk olivenolie, rosmarin og lidt salt og peber. Steges i en 200 gr varm ovn i 25-30 min.

3. Server med babysalater vend med balsamico og lidt ekstra olivenolie.

2 Comments

Post A Comment

  • Liv
    Posted at 10:40h, 18 november Svar

    Hej,
    Hvor er det en smuk ret! Hvordan bliver konsistensen på græskarene? Jeg plejer at bage græskar i tykkere stykker i ca. 20. min ved 200+ grader, og det har tendens til at blive lidt smattet.

    • Mira Arkin
      Posted at 11:25h, 23 november Svar

      Hej Liv,
      De bliver bløde og cremede – fint sammen med de sprøde friske salater.
      MVH Mira