Lun efterårssalat med råstegte kartofler

Lun efterårssalat med råstegte kartofler

_1170449s

 

Jeg fik en stor sæk kartofler af en bondemand fra Lammefjorden, som jeg laver opskrifter for. Han har fået eneret på at dyrke kartoffelsorten Antonia, som er en nydelig og lys kartoffel med fast kød, lidt henad en aspargeskartoffel i konsistens, men måske lidt fastere og med en lækker smør-agtig og sødmefuld smag. Den lavede jeg denne fyldige, lune efterårssalat med, hvor jeg kom de råstegte, sprøde kartofler sammen med næsten rå grønkål, løg, stegte svampe og sprød radicchiosalat. Virkelig dejligt. Og en nem måde at få brugt hvad man har liggende i grøntsagsskuffen.

Lun efterårssalat med råstegte kartofler

Til 4 personer

500 g faste kartofler, f.eks. Antonia
3 spsk olivenolie
300 g grønkål
250 g svampe
1 rødløg
1 radicchio
2-3 tsk sherryeddike
salt og sort peber

1. Vask kartoflerne og dup dem tørre. Skær dem i tern på ca. 1×1 cm. Varm en nonstick pande op med olivenolie og steg kartoflerne her i ved medium varme. Vend dem rundt jævnligt og steg dem indtil de er gyldne og sprøde – ca. 10 min. Krydr med salt og peber og lad dem dryppe lidt af på et par stykker køkkenrulle. Imens klargøres grønkålen. Vask den og rib den for stilkene. Riv store blade i mindre stykker. Skær svampene i skiver og snit rødløg i tynde både. Radicchio skæres i strimler.

2. Når kartoflerne er færdige og taget af panden kommes svampene i den samme pande. Tilsæt evt. mere olie, hvis panden er helt tør. Svits svampene ved høj varme et par minutter. Krydr med salt og peber. Tilsæt så rødløg og grønkål og vend det ganske kort rundt. Det skal ikke stege mere end 1 minut.

3. Tag grøntsagerne af panden og kom dem over i en skål sammen med den snittede radicchio og de stegte kartofler. Dryp sherryeddike over og smag evt. til med salt og peber. Det er ikke nødvendigt med mere olie.

Tip: Du kan gøre salaten endnu mere fyldig med lidt stegt bacon eller pancetta. Eller prøv med et pocheret æg i midten af hver portion.

_1170425s _1170421s

4 Comments

Post A Comment

 • Charlotte
  Posted at 13:20h, 14 februar Svar

  Kære Mira
  Ved du hvor man kan købe kartoflerne?
  Hilsen Charlotte

  • Mira Arkin
   Posted at 20:04h, 16 februar Svar

   Jeg spørger lige ham der dyrker dem.

   • Mira Arkin
    Posted at 19:40h, 17 februar Svar

    Kartoffelbondemanden Peter Anker siger de sælges i Superbest:-)

    • Charlotte
     Posted at 05:01h, 20 februar Svar

     Tak, jeg kigger i Super Best:-)