Luksus takeaway fra Almanak på The Standard

Luksus takeaway fra Almanak på The Standard

Inviteret

I går hentede jeg luksuriøs nordisk takeaway fra Almanak på The Standard. Endnu en restaurant, som prøver at holde hjulene i gang ved at omstille til takeaway.

Jeg har spist mange gode frokoster på Almanak, som ligger så dejligt ved vandet i den smukke gamle toldbod i Havnegade. Så det var spændende at prøve deres takeaway, som før Coronatider ikke var noget, de gjorde så meget i. Det kan de i hvert fald sagtens finde ud på Almanak – det hele var top lækkert og så var der endda cocktails med. Det støtter vi jo op omkring herhjemme.

Vi delte tre forskellige forretter. En lækker rødbedetatar med røget mayonnaise og en æggecreme, sprød rugbrødscrumble og masser af friske urter. Super velsmagende. Jeg elsker rødbedetatar.

Så var der denne cremede, fede rillette af røget stenbider med masser af stenbiderrogn og godt med plukkede urter på. Man kan købe et kvart surdejsbrød med, men det her var nu mit eget (blære, blære).

Den sidste forret var tatar af okse med ramsløgsmayo (og en anden mayo og godt med smuldret Havgus på. Og små fine babyramsløg og lidt rugbrødscrumble igen. Helt perfekt mængde mayosnask i forhold til kød.

Og så var der jo drinks til. De kommer i flaske klar til at drikke. Man hælder den bare over is og giver den et squeeze citron. Den her var hjemmelavet mandelsnaps med hjemmelavet rabarbersirup. Godt med sprut – jeg kunne sagtens mærke det efter den ene drink – og helt perfekt med et sprøjt citron, så drinken var helt frisk. Det gik også lige en del hurtigere end når man selv skal have flasker og shakers frem. Der er flere varianter at vælge mellem – bl.a. en med pære og valnød, som jeg også skal have smagt. Pyyyh, det er hårdt.

Til hovedret fik vi velfærdskylling, som var udbenede kyllingeoverlår, som var stegt i ovnen med gylden, sprødt skind. Man kunne sagtens smage, at det var en kylling, som havde haft det godt. Der var ovnristede gulerødder til med smeltet Vesterhavsost og masser af timian. Så var der en lille kop med intens skysovs med masser af god kyllingesmag. Som tilbehør kan man få bl.a. den flotte store salat, vi fik, med sprød hjertesalat, mormordressing og et drys dukkah. Vi fik også knuste kartofler med godt med smør i, som var dejlige at soppe skysovsen op med. Mums.

Udover den lækre mad og drinks, så fik jeg faktisk også en enorm kasse frugt og grønt med mig. The Standards grøntleverandør har nemlig brug for hjælp til at få solgt sine grøntsager, nu hvor de fleste af hans restaurantkunder ikke køber noget. Det skriver jeg om i et separat indlæg.

Her kan du se menuen og kontaktinformation fra Almanak. De laver også takeaway fra The Misson, hvor jeg kiggede langt efter pizzaerne, der kom ud af ovnen, mens jeg ventede på at mine ting blev pakket. De så frygteligt gode ud! Du kan bestille onsdag-søndag med afhentning ml. 17-20

No Comments

Post A Comment