Luksus om eftermiddagen: Afternoon tea på Nimb Bar
Hvis der er noget, jeg elsker, så er det at indtage fancy eftermidddagste på lækre hoteller. Præcis det gjorde jeg fornylig sammen med min mor, da vi fik eftermiddagste på smukke Nimb Bar. Jeg elsker at sidde i den enorme sal på første etage. Møblerne er brede og komfortable, servicen er i top, rummet er utroligt smukt udsmykket og der er ild i pejsen. What’s not to like?
Nimb er nu tilbage med fast afternoon tea mandag til lørdag. For selvfølgelig skal man da kunne gå ud og få dejlig eftermiddagste på et fancy hotel i København, præcis som i andre civiliserede storbyer. Props til Nimb for det.
Det var rigtig dejligt at sidde et par timer og nyde total luksus herinde. Eneste anke var musikvalget, som jeg synes var noget hektisk og derfor upassende. Der blev bl.a. spillet en masse motownmusik, som jeg elsker, men lige når man sidder i en lænestol og slapper af med sin te, bliver det for upbeat og jeg synes man skulle finde en mere passende musikprofil til sådan en oplevelse.
Men tilbage til maden.
Vi lagde ud med et glas Deutz champagne (som jeg godt måtte drikke et par slurke af, selv jeg ENDNU ikke er poppet). Og så valgte vi en fin, let first flush Darjeeling fra tehuset TWG.
Så kom de fine fingersandwich, som man altid starter med til eftermiddagste. Her var de med nordisk islæt.
Der var en vildt lækker sag med fuglekvidder – altså skinkesalat. Naturligvis hjemmelavet og det gik rent ind hos mig, for det har været en af mine (mange) guilty pleasures i denne graviditet at smovse i fuglekvidder. Denne var rigtig god med store stykker lækker kogt, røget skinke i og purløg.
Der var også en fræk lille amagermad med kyllingeleverpostej.
Og en agurkesandwich med rygeost. Jeg elsker agurkesandwich, men jeg er nu tilhænger af den klassiske britiske version med smør fremfor den her med rygeost. Det blev for magert. Det salte fede smør samme med den friske agurk er lige præcis det, der gør en agurkesandwich så fantatisk.
Endelig var der en dejlig sandwich med røget laks i maltet sandwichbrød, hvor man rigtig kunne smage den sødlige malt. Laksen var så mør, at man uden problemer kunne bide igennem de små sandwich. Det er nemlig så ærgerligt, når det trevler og sidder fast i tænderne. Når nu man er en fin dame, der er ude til te.
Herefter kom de fine tårn, I kan se på øverste billede. Med hjemmebagte scones i bunden – plain og med chokolade. Der var en skøn havtorncurd til samt pisket double cream og syltetøj. Gode scones!
Og så var der selvfølgelig en masse kager. Smukke og aldeles perfekte lyserøde bærmacarons, saftige jordbærkager med mazarin, mørke intense sarah bernhard kager og så en tivolikage, som er en lagdelt kage med æblekompot og rommousse som var overraskende frisk og lækkert og slet ikke så gelatinestiv, som jeg frygtede. Kagerne var velvalgte, så der var fin balance i typer. Der var kraftig chokolade, frisk frugt, sød mazarin, frisk og cremet mousse osv. Meget fint komponeret. Og vi spiste næsten det hele op! Min mor gemte dog sin sarah bernhard i en serviet og serverede den for Otto da vi kom hjem.
No Comments