Luksus ketchup – eller smørkonfiteret tomat

Luksus ketchup – eller smørkonfiteret tomat

Mens vi stadig var i  Frankrig, gav vi den gas med det gode, modnede oksekød. Nede i slagteren i L’Eclerc i Vence har de et særligt tørreskab med ekstramodnet kød. Her kan du få kød modnet i op til 3 måneder og på den måde teste, hvordan modningen påvirker smagen. Ret fantastisk. Til vores sidste aften købte jeg denne smukke côte de boeuf, som var modnet i 30 dage. Og som tilbehør lavede jeg mine nasty konfiterede tomater, fordi jeg havde en bunke mega modne, kødfulde bøftomater, der også skulle spises. Jeg lavede konfit’en mere spicy end jeg plejer med den lækre piment d’espelette, der er mildere og sødere end f.eks. cayenne. Og kartofler, som jeg skar i grove tern, forkogte i 8 minutter  og derefter vendt i godt med olie, rosmarin og salt og kom i en bradepande i grillen. OMG! Sexy mad!

Otto ville gerne hjælpe mig med at style kødet til et billede – det var så sødt at have en lille krøllet assistent, som havde sine egne meninger om, hvor rosmarinen skulle ligge 🙂

Luksus ketchup

Til 4-6 pers.

500 g kødfulde tomater, f. eks. bøftomater
150 g smør
2 spsk sherryeddike
salt og sort peber
½-1 tsk piment d’espelette

Pil skindet af tomaterne – de tomater jeg brugte, havde så kraftigt skind, at det bare kunne pilles af. Ellers skærer du et lille kryds i bunden af hver tomat og kommer dem i spilkogende vand et par minutter og derefter over i koldt vand. Så kan du pille skindet af uden problemer. Del tomaterne i både og fjern kernerne. Kom tomatkødet i en lille gryde sammen med smør, eddike, salt og peber og piment d’espelette. Lad det simre ved meget svag varme i en halv times tid. Rør rundt undervejs. Vandet i tomaterne skal koges næsten væk, så du har en smørret, snasket, tyk sag med helt udkogt tomatkød. Smag til om der mangler syre og salt – den må godt have lidt syrligt bid, som modsvar til det kød eller fisk, den skal spises til. Kan opbevares i køleskab og genopvarmes.

No Comments

Post A Comment