Lørdag på Union Square Market
Jeg er tilbage fra min tur til New York, hvor jeg har været en uge sammen med min mor, som er born and raised New Yorker. Vi har hængt ud, shoppet og besøgt familie og en af de hyggeligste ting, vi gjorde i byen, var at besøge Union Square Market, som er et dejligt madmarked midt i byen hver mandag, onsdag, fredag og lørdag (på Union Square, obviously). Her sælges masser af frugt, grønt, ost, æg og hjemmebagte pies, og jeg ville sådan ønske, jeg lige havde mig et køkken (og en fed lejlighed) i New York, for hvor havde jeg dog lyst til at lave mad af alle de lækre sager, vi så.
Bagefter gik vi en tur i Eataly, som ligger seks blocks der fra. For folk, der elsker italiensk mad er det et paradis. Den er dog slet ikke lige så fantastisk og stor, som de to Eatalys jeg har været i i Italien, hhv. Torino og Rom.
Men tilbage til Union Square. Kig med her:
Kirby agurker til syltning – det er dem, man laver rigtige kosher dill pickles af. Jeg tror, det er en anden sort, end dem, man kan købe i Danmark. De her er større og har færre, men større knopper på.
Man kunne mærke, at det er højden af tomatsæsonen. Der var tonsvis af forskellige tomater.
Alle mulige slags friskpresset juice.
Smukke, saftspændte æbler.
De næsten vulgære dahlia.
Tomatillo, som bruges meget i det mexicanske køkken.
Masser af forskellige chilier.
Fine græskar og nogle tomater, som jeg bare kan se, smager ekstremt godt.
Nogle af boderne var så dygtige til at udstille deres varer smukt.
Sjove kartofler. De rosa asparges-lignende kartofler har jeg ikke set før.
Heirloom tomater.
Grimme og alligevel smukke øko-pærer.
Der var også vin.
En vildt hyggelig honningbod.
Et giga udvalg af salater, blade og krydderurter.
Mange smukke slags auberginer.
Shisoblade – de ligner helt brændenælder.
Og noget jeg aldrig har set før: rød okra. Så smukke.
Og de smukkeste, vilde buketter.
Sjove æg. Har nogen smagt kalkunæg? Jeg har smagt ande- og gåseæg, men aldrig kalkun.
No Comments