Lidt om chiliplanter – mens vi venter på forår

Lidt om chiliplanter – mens vi venter på forår

Så er halvdelen af januar heldigvis snart ovre og vi er en smule nærmere forår. Jeg synes bare vi skal springe direkte videre til marts, kan vi det?

Jeg har været lagt mere eller mindre ned i den sidste uge med heftig bihulebetændelse, som først nu begynder at lette. Jeg har INTET kunnet smage i over en uge! Det er tortur ikke at kunne smage. Det tager virkelig livsglæden fra mig ikke at kunne glæde mig over at spise. Så deprimerende. I dag kunne jeg på et tidspunkt lidt smage min kaffe – agtigt. Nu er det væk igen. Men jeg tror det går den rigtige vej. Mit hovede er stadig ved at ekslodere pga. snot-overtryk (sorry), men jeg føler mig ikke så svagelig, som for en uge siden, hvor jeg bare lå og bingede Succession i sofaen (SÅ fed serie!).

Nå, nok om sygdomsbrok. Det var chilier, det skulle handle om…

Jeg glæder mig så meget til at kunne gå i haven igen og nusse med mine planter. Jeg glæder mig godt nok ikke til at al ukrudten vælter op i maj, men så er det til gengæld maj, som for mig er den smukkeste måned. Lige bortset fra den der skide snerle, som jeg bakser med i et stort bed med stikkende buskroser, som jeg er ved at være godt træt af! Både roserne og idiot-snerlen. Er der nogen, der har tips til hvordan man kommer af med snerle? Så vidt jeg kan se, er der ikke andet at gøre end at holde den nede og udpine den.

Det viser sig, at der stort set altid er ét eller andet vi havetyper kan give os til, lige meget hvor koldt og gråt det er uden for. Nu har jeg fx meldt mig ind i en mega nørdet tomat-entusiastgruppe på Facebook (Tomatentusiaster), hvor folk er i fuld gang med at bestille tomatfrø til spiring. Det er så dem, som har både opvarmet drivhus og kunstlys – der er jeg ikke helt (endnu). Men de taler også derinde om, at det er nu man skal begynde at så chilifrø, så de kan nå at vokse sig store til at kunne komme ud, når temperaturen er til det.

Chiliplanter er nemlig lidt langsomme om at vokse sig så store, at de giver frugter. Sidste år var jeg selv for sent ude, så mine chiliplanter måtte tages indenfor i oktober, hvor de først dér begyndte at blomstre. De voksede endnu langsommere, fordi der ikke var så meget sol som om sommeren og det var ikke mange frugter, der kom fra mine i øvrigt ret ranglede planter. De er vist selvbestøvende, men der er jo ingen bier inde i vores stue, som kan hjælpe det hele lidt på vej, så det var nok også et issue Jeg ved ikke engang, hvilken sort det var, for de var lavet af frø fra en supermarkedschili, jeg bare lod spire, for at se om det kunne lade sig gøre. Det kunne det, men jeg skulle have været tidligere ude. Tror jeg gik i gang i marts eller april.

Nu har jeg så lige bestilt nogle forskellige frø, som jeg så utålmodigt skal vente på (PostNord). Jeg har købt Jalapeno Early, Caloro (som giver frugter i flere farver/flere stadier af modenhed på samme tid, så du har grønne, gule, orange og røde frugter på én gang) og Anaheim. De er alle milde-til-middel i styrke og jeg håber at få en god høst. Jeg har jo som sagt ikke drivhus, men vi har en overdækket terrasse med glas på siderne, så der er læ og varmere end helt udenfor.

Vi må se, hvordan det går. Jeg skal selvfølgelig nok holde jer opdateret!

 

No Comments

Post A Comment