Libanesisk luksus på Manzel

Libanesisk luksus på Manzel

_1140104s

Inden vi tog på ferie, var jeg inviteret på drinks og mez-mez på Københavns nye libanesiske spisested og cocktailbar, Manzel.

Jeg var meget spændt på besøget, for jeg elsker arabisk mad og sidst jeg var i London spiste Peter og jeg super lækkert libanesisk mad og der var i det hele taget ret mange libanesiske restauranter, som også var nogle ret hotte steder. Nu har vi endelig fået et libanesisk spisested med utroligt lækkert atmosfære på Manzel. 

Manzel er indrettet virkelig flot – det har international stemning med en indgangshall, hvor man bliver budt velkommen af en værtinde og derefter bliver ført hen til det rum, man skal sidde i. Rummene har ret forskellig karakter. Nogle af dem er indrettet med langborde og båse og pink belysning, andre med minimalistiske træborde og grønlig, nærmest magisk belysning. Og så er der loungen som vi sad i, hvor man sidder i lave sofaer og hvor det er meningen man mødes til drinks før eller efter middagen – eller bare drinks og lidt hapsere, som vi gjorde. Vi skulle nemlig videre og spise (på Retour).

 

_1140093s

Centralt mellem de mange rum ligger baren, som er denne runde sag, hvor bartenderen mikser de lette, fine drinks, som fås både med og uden alhokol. Konceptet er, at man vælger sit smagsmix og derefter tilvælger, om man vil have alkohol i og hvilken slags. Jeg valgte f.eks. en drink med vandmelon, mynte og det arabiske, syrlige krydderi sumak (det er det mørkerøde drys, du ofte får på din humus). Og jeg fik vodka i. Peter valgte en drink med appelsinblomstvand, citron og appelsin, som han også fik vodka i.

Begge drinks var perfekt afbalancerede, lette og sommerlige og vi var helt vilde med dem. Jeg fik også en anden lækker drink med rosenvand og citron, som jeg også var tosset med.

Manzel skiller sig ud fra Københavns øvrige og fremragende barscene med nogle drinks, hvor der bruges arabiske ingredienser. Nu er alkohol selvfølgelig ikke særlig arabisk, men de øvrige ingredienser er og det er cool, at man sagtens kan få samme drinks uden sprit i. Det eneste jeg savnede i sprutudvalget var en god tequila, men rom, gin og vodka er også mine venner.

Til vores drinks fik vi et udvalg af arabiske hapsere – mez-mez. Det er dem på det øverste billede. Øverst til venstre er det to helt perfekte falafler på en yoghurt-tahin dressing. Jeg er helt tosset med falaffel og de her var rigtig dejlige. Sprøde og godt krydrede. Med uret er der så en skål hjemmelavet knækbrød, som man spiste med labne – en yoghurt rørt med olivenolie, mynte og salt. Der var blød og cremet baba ghannouij- en pure af bagte eller grillede auberginer med tahin og hvidløg. Så var der sprøde brød med den klassiske arabiske krydderiblanding zaatar, der laves med timian, sumak og sesam (det havde jeg hørt om i forvejen i et fremragende mad/rejseprogram med den israesk-italienske kok Yotam Ottolenghi, som har en delikatessebutik i London. Han rejse rundt i Israel og spiste det ene lækre måltid efter det andet, og nu er jeg helt vild efter at komme til Israel for at spise). Og endelig var der salatblade med en lækker og hvidløgstilsmagt lammetartar drysset med pinjekerner.

Alt var meget meget lækkert og jeg havde lyst til mere. Man kan sagtens spise større måltider på Manzel. De har et spændende menukort med a la carte retter – både små og store retter. Men det jeg helst vil er at kaste mig ud i en af deres menuer, hvor der kommer en masse retter ind til bordet løbende, som man deler – sådan spiser man i Arabien. Og så en masse af de gode cocktails til.

Manzel tegner rigtig godt – jeg glæder mig til at komme tilbage.

Manzel
Rosengården 18
1174 København K

_1140109s manzel meze mezmez libanesisk _1140099s _1140095s

1Comment

Post A Comment

  • Stine
    Posted at 10:33h, 16 juli Svar

    Nøj, det lyder lækkert. Der må jeg straks hen!