
Lemon Posset – super nem citrondessert
Foto: Chris Tonnesen
I dag får i verdens nemmeste (agtigt) dessert, som jeg simpelthen elsker. Den smager som en citronfromage, dog uden den fluffyness en citronfromage har. Til gengæld er den utroligt simpel at lave i al sin enkelhed. Jeg elsker også bare citrondesserter- og kager i det hele taget, så den er altså en favorit.
Det er min mor, som har introduceret mig til desserten, som er en ægte engelsk klassiker. Hun er amerikaner, men meget anglofil. Vi skal til The Cotswolds i England til maj og jeg glæder mig vildt til at se på smukke haver, drikke te, spise kager og dessert og naturligvis drikke masser af gin & tonics med hende. Efter voksenturen, kommer Peter og ungerne og så tager vi en familietur et par dage. Det bliver DEJLIGT!
Men tilbage til lemon posset. Det er enkelt: citronsaften får fløden til at sætte sig – ligesom den også får fløden til at tykne i en mormor-dressing. Så lækkert!
I morgen, søndag, står den til gengæld i chokoladens tegn, når jeg skal besøge Chokoladefestivalen i TAP1. Det glæder jeg mig vildt til. Følg med på Insta…
Lemon Posset
4-6 pers.
100 g sukker
4 dl piskefløde
revet skal og saft (ca. 0,7 dl) af 1½ øko citron
Kom sukker, piskefløde og citronskal i en gryde og kog det langsomt op. Lad det småkoge i 5-6 min. Hold godt øje med det – pludselig koger det over! Sluk for varmen og rør citronsaften i. Lad blandingen stå i gryden i 5 min, før den hældes gennem en sigte i portionsglas. Lad desserterne køle af i køleskabet i et par timer, så de sætter sig.
Morten F
Posted at 17:06h, 01 juniFantastisk dejlig og frisk dessert. Har lavet den flere gange, og hvergang har det “taget kegler”..
Jeg laver noget knas bestående af bastogne kiks og mandler der er hakket fint, og som lægges i bunden. Hæld forsigtigt det flydende over så knaset blir i bunden.. blot en ide
Marianne Lønnee
Posted at 12:19h, 15 martsKan desserten laves dagen før?
Mira Arkin
Posted at 08:17h, 16 martsDet kan den sagtens
Anne Mansfeld
Posted at 14:13h, 23 januarHvad vil du servere til, når du serverer cremen i glas?
Mira Arkin
Posted at 07:43h, 25 januarMan behøver ikke noget til, men et par hindbær og måske en sprød lille mørdejssmåkage ville passe fint 🙂
Susanne Brabech
Posted at 22:47h, 22 augustDejligt med en frisk dessert uden husblas.