Langtidsstegt lammebov med fetamos
Nej, nu går jeg altså snart ned og køber noget champagne. Jeg bliver så depri af det her mørke ruskevejr! Jeg mener det! Jeg køber champagne!
Det er jo også fredag, så hvorfor ikke poppe en flaske. Altså senere i dag. I aften. Der må madprojekter på programmet. Ellers kommer vi vist ikke igennem den blæsende weekend. Langtidsstegte kødretter er det helt rigtige at kaste sig ud i over weekenden. Denne ret kan du lave med lammebov, men også den lidt dyrere lammekølle kan bruges. Og faktisk smager det også super godt med en svinebov, hvis du kan få fat på sådan en.
Langtidsstegt lammebov med feta-mos og myntesalat
4-6 personer
1 lammebov på ca 1½ kg
3 spsk fennikelfrø
2 spsk korianderfrø
2 spsk olivenolie
1 spsk groft salt
sort peber
1 kg kartofler
50 g smør
100 g feta
3-4 rødløg
1 stor håndfuld mynte
1 agurk
2 tsk sukker
1½ spsk hvidvinseddike
1. Tænd ovnen på 160 gr. Knus fennikel og koriander groft i en morter. Gnid lammet ind i olie, salt, peber og derefter krydderierne. Kom kødet i en bradepande og dæk fadet godt til med sølvpapir. Kom det i ovnen og lad kødet stege i 4 timer.
2. Til mosen skrælles kartoflerne og koges meget møre i usaltet vand. Sigt vandet fra, kom smør i og mos det sammen. Smuldr fetaen i og smag til med salt (husk fetaen er meget salt i sig selv).
3. Snit løgene i tynde skiver. Skær agurken i tynde skiver og vend med løg og plukket mynte. Vend det sammen med sukker og eddike og server til lammet.
Tip: Boven bliver smatmør af den lange tilberedning. Sørg for at sølvpapiret lukker helt tæt, så dampene bliver inde ved kødet og det ikke bliver tørt. Mens lammet steger kan du lave alt muligt andet.
Søren Olsen
Posted at 15:04h, 16 januardu skriver dæk fadet godt til med sølvpapir, kan man ikke bruge en stegeso så er den dækket.
Mira Arkin
Posted at 15:09h, 16 januarJo, en stegeso ville være perfekt:-)