Lammetagine med aromatisk couscous

Lammetagine med aromatisk couscous

Foto: Francois Botha

Foto: Francois Botha

Så er der allerede lam igen. Her er det fra seneste Feastmiddag, hvor jeg lavede en lækker tagine af lam med masser af smag. Det var sjovt at lege med anderledes smagskombinationer end hvad jeg normalt bruger i mit ellers meget franco-italienske køkken. Der kommer en masse sjovt ud af at komme kanel, safran og søde smage i en mørk gryderet.

De søde kartofler lod jeg koge helt ud i retten, så de var med til at jævne sovsen og sammen med abrikoserne gav en dyb sødme, der klæde lammet fantastisk.

Den smukke tallerken er fra vores samarbejdspartner, Lucie Kaas.

Lammetagine 

Til 6 pers.
1 kg lammekød i tern (jeg brugte kølle)
salt og sort peber
1 stort løg
olivenolie
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 kanelstang
2 fed hvidløg
200 g søde kartofler
150 g kikærter, udblødte og kogte
100 g tørrede abrikoser
1 g safran

1 Krydr lammet med salt og peber og brun det i en tykbundet gryde med olivenolie. Tag kødet op og læg til side. Skær løg i strimler og brun det i gryden. Når løgene tager farve tilsættes spidskommen, koriander og kanelstang og ristes af et minuts tid sammen med hakket hvidløg. Kom kødet i gryden sammen med skrællet søde kartofler i tern. Hæld vand ved så det lige dækker og lad retten simre under låg i 1 time.

2 Tilsæt safran, kikærter og abrikoser og lad retten koge færdig uden låg i 30 min. så væden kan koge lidt ind. Smag til med salt.

Aromatisk couscous

Til 6 pers.
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 tsk ras-el-hanout*
250 g couscous
2½ dl vand
50 g mandler, ristede

Hak hvidløg fint og steg det i olien sammen med ras-el-hanout et minut. Hæld vandet over og vent til det når kogepunktet. Tilsæt så couscous, sluk for varmen og kom låg på. Lad couscous’en trække i 10 min. Brug en gaffel til at fluffe det op før servering og drys med hakkede, ristede mandler.

*Ras-el-hanout er en arabisk krydderblanding, som kan indeholde bl.a. spidskommen, kanel, peber, koriander og andre ting. Det kan købes hos arabiske købmænd eller fx hos ASA i Torvehallerne. Jeg køber det ofte med mig hjem fra Frankrig, hvor det er ret almindeligt.

feast-6-3549s

No Comments

Post A Comment