Lammekrone med crunchy urtetopping
Denne tilberedning af lammekrone er min egen version af en ret, jeg spiste i sommer på Restaurant Les Deux Frères i den lille by Roquebrune Cap Martin ved den franske Riviera. Udover at lammet smagte fantastisk, sad jeg også med en helt utroligt udsigt over Middelhavet og Monaco.
Lammet er stegt i ovnen med en sprød brødkrumme-topping på med Dijonsennep og krydderurter i.
Lammekronen er lammets rygfilet med ribbenene på. Det er et utroligt mørt og velsmagende stykke kød. Sørg for at få et stykke uden rygben, så man kan skære kammen i skiver mellem ribbenene. En lammekrone (også kaldet lammekam) rækker til ca. 3 personer – 4 hvis det bare skal være en let ret. Det er ikke et helt billigt stykke kød (i hvert fald ikke hos min slagter!), men det er virkelig lækkert og perfekt til når du vil gøre lidt ekstra ud af middagen.
Opskriften her er beregnet til én lammekrone.
1 lammekrone uden rygben
1 spsk. Dijonsennep
2 skiver daggammelt hvidt brød (uden kerner)
20 g. saltet, koldt smør
2 spsk. estragonblade
8 basilikumblade
1 fed hvidløg
Olie til stegning
Salt og sort peber
Tænd ovnen på 180 grader.
Lav brødtoppingen i en foodprocessor, hvori du hakker brød, estragon, basilikum, hvidløg og smør sammen til en rasp.
Drys salt og peber på kødet. I en stor pande brunes lammet herefter godt på alle sider i olie. Læg kødet over i en bradepande med skindsiden opad. Smør skindet med sennepen. Pres krydderraspen fast ovenpå sennepen i et jævnt lag. Smørret i raspen gør, at du kan presse det lidt sammen.
Sæt kødet i ovnen og steg ved 180 grader i ca. 30-35 minutter. Hvis du har et stegetermometer skal kødets centrumtemperatur være 60 grader for rosastegt kød.
Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i 10-15 minutter inden du skærer det ud.
Birgit Jensen
Posted at 15:25h, 13 augustTak for en dejlig opskrift. Jeg har den som foretrukken og bruger den meget.
Mira Arkin
Posted at 09:28h, 16 augustDejligt at høre, Birgit. Og det er jo efterhånden en af de gode gamle opskrifter fra bloggen 🙂 Der kommer snart flere gode opskrifter med lam.
Mira Arkin
Posted at 13:18h, 16 septemberKære Nadia
Dejligt med ros fra en mad-søster 🙂 Det lyder godt med din brug af honning. Det vil jeg prøve næste gang!
Kærlig hilsen
Mira
Foodfanatic
Posted at 12:39h, 16 septemberKære Mira,
Hvor ser det bare sindsygt lækkert ud. Dejligt billede. Din version af lammekrone minder meget om den jeg laver. Jeg bruger også brødkrummer, hvidløg og urter (dog ikke de samme). Jeg smører en blanding af sennep og flydende honning på lammet inden brødkrummeblandingen drysses over. Synes honningens sødme giver lidt ekstra.
Glæder mig til at gå op opdagelse på din blog.
Venlige hilsner,
Nadia/foodfanatic